Начальник Генштабу перевірив на Львівщині процес підготовки військових

22:20 4 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Очільник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко проінспектував навчання на полігоні Академії сухопутних військ.

Начальник Генерального штабу Збройних Сил України і головнокомандувачу ЗСУ, генерал-полковник Віктор Муженко, разом із своїм заступником, генерал-лейтенантом Ігорем Колесником, та заступником голови адміністрації Президента України Андрієм Тарановим особисто проінспектував у супроводі начальника львівської Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, генерал-лейтенанта Павла Ткачука, ділянки полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки та 184-го навчального центру, які входять складу Академії. Саме там зараз проходять підготовку не лише українські воїни, які були призвані до лав Українського війська в межах мобілізації, але й бійці Національної гвардії України разом із американськими десантниками в межах навчання «Фіарлес Гардіан».

Віктор Муженко не оминув своєю увагою жодного навчально-тренувального комплексу та ділянки військового стрільбища. Зокрема, військові високопосадовці ретельно вивчили як мобілізовані воїни відточують свою майстерність з вогневої підготовки, водіння бойових машин, тактичної підготовки та інших військових дисциплін.

Під час роботи на полігоні Віктор Муженко особисто надав методичні поради з підготовки військових фахівців різних ланок управління, звернувши особливу увагу на досвід проведення АТО на сході України. Від правильності перезаряджання особистої зброї військовослужбовців та експлуатації бойової техніки до ефективного управління вогнем артилерії. За його словами, на війні немає дрібниць.

Начальник Академії Павло Ткачук продемонстрував головнокомандувачу ЗСУ об’єкти навчально-матеріальної бази МЦМБ, які були створені колективом навчального закладу впродовж останнього часу. Зокрема, Віктор Муженко оглянув сучасний навчально-тренувальний комплекс із застосування засобів імітації стрільби «MILES», клас протидії саморобним вибуховим пристроям.

Перебуваючи у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, Віктор Муженко також зустрівся із представниками Збройних сил США та Канади, які беруть участь у підготовці українських воїнів. Вони обговорили проблемні питання та спільно окреслили перспективи майбутнього співробітництва в галузі підвищення обороноздатності Українського війська.

Про це повідомили сьогодні, 4 вересня, на сайті Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів