На вулиці Науковій у Львові розпочали заміну магістральної теплової мережі

10:25 3 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Роботи проводитимуть у рамках реалізації проекту «Модернізація центрального теплопостачання м. Львова», який фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку

Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», минулого тижня розпочалися ремонтні роботи зі заміни теплової мережі на вулиці Науковій, в рамках реалізації проекту «Модернізація центрального теплопостачання м. Львова», який фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку. Одним із пунктів цього проекту передбачено заміну застарілих магістральних мереж на вулицях Драгана, Луганській та на двох ділянках на вулиці Науковій. 

На сьогодні роботи розпочато на двох відрізках теплової мережі на вулиці Науковій. Тривають роботи по розкопуванню старої мережі. Визначення часу демонтажу старих трубопроводів і монтажу нових буде відомо наступного тижня.

Перша ділянка магістральної мережі ДУ 700 на вулиці Науковій – довжиною 220 метрів – від нової теплової камери TK-0603 до наявної TK-0606 в існуючому напрямку. На цій ділянці передбачено зменшення діаметру трубопроводу до ДУ 500. Друга ділянка –магістральної мережі ДУ 500 на вулиці Науковій – довжиною 670 метрів –  від теплової камери TK-0606 до TK-0611 в існуючому напрямку. 

Ці ділянки тепломережі збудовані в 1973 році. Тут міська каналізаційна мережа, маючи незначну глибину залягання, не спроможна забезпечити дренаж. У зв'язку з зовнішньою корозією труб, на відрізках цих мереж частішали зупинки роботи, що потребувало ремонту для усунення аварійних поривів тепломереж. За останній роки тут було близько вісім поривів.

Наявні підземні трубопроводи на чотирьох ділянках прокладені у збірних бетонних каналах 2500×1200 міліметрів на ковзних опорах. Вони зазвичай розташовані під тротуарами, що полегшить організацію робіт без порушення автомобільного руху. 

Однак, у деяких випадках можуть встановлюватись під проїзною частиною.  Ці ділянки містять велику кількість камер із засувками, спускниками та компенсаторами, які потребували реконструкції (а в деяких випадках – нового будівництва) та нового обладнання з огляду на їх застарілість, а також монтажу нових попередньо ізольованих труб.  Заміна цих ділянок теплової мережі дасть можливість вирішити проблему підтоплення каналів і покращити їх дренаж та забезпечить надійне і стабільне теплопостачання.

Про це повідомили сьогодні, 3 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів