На вулиці Науковій у Львові облаштовують територію біля школи й садочку (відео)

15:45 6 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Сьогодні міський голова Львова оглянув виконання робіт на вулиці Науковій, 105.

У Львові тривають ремонтні роботи доріг, тротуарів, прибудинкових територій, замовниками яких виступають районні адміністрації. Сьогодні міський голова Львова оглянув виконання робіт на вулиці Науковій, 105. 

У Франківському районі ремонтують міжквартальний проїзд на вулиці Науковій, 102. Роботи виконує ЛКП «ШРП Франківського району». Станом на сьогодні тут облаштовано 240 квадратних метрів тротуару (плитка типу ФЕМ) і 70 квадратних метрів проїжджої частини (бруківка) та встановлено 180 метрів бордюру.

Залишилось облаштувати 700 квадратних метрів проїжджої частини (бруківка) та встановити 140 квадратних метрів бордюру. Міський голова Львова Андрій Садовий розповів:

«Цього року ми значну частину коштів виділили на кожен район міста Львова на хідники і на міжбудинкові дороги, які, на жаль, у достатньо поганому стані. Тому робимо у першу чергу там, де є школа чи садочок, щоб діти нормально могли йти на заняття, там, де є церкваа.

Зараз ми знаходимось на вулиці Науковій. Тут великий об’єм роботи роблять. Загалом по Франківському району – це 12 млн. грн, які ми цього року запланували. Якщо буде все нормально, на сесії кошти ще додамо, щоб можна було зробити більше робіт. 

Ця плитка себе добре показує. Це краще, ніж асфальт. 10-15 років є гарантії, а також це наш львівський виробник і всі гроші залишаються у нас в місті, надаємо робочі місця, робимо усе власними силами, наші ШРП та ЛКП.

Людям це подобається. Але хотілось би, аби біля кожного будинку міста Львова була викладена хороша бруківка, щоб люди мали стимул поставити біля під’їзду лавочку. Важливо, щоб ареал проживання був комфортним».

Орієнтовна загальна сума об’єкту на вулиці Науковій, 102 – 475 тисяч грн (ремонт тротуару – 240 квадратних метрів, дороги – 770 квадратних метрів). Як розповів голова Франківської районної адміністрації Руслан Кандибор, цю дорогу не ремонтували ніколи. 

Ще тривають роботи на вулиці Лазаренка, 7 та вулиці Володимира Великого, 35 і заплановано також відремонтувати тротуар на вулиці Єфремова.

Руслан Кандибор зазначив: «Це все, на що нам вистачить грошей. Цього року нам виділили на вулиці ичну мережу понад 12 млн грн. На сьогодні робіт виконано на 10 млн грн. Якщо буде до фінансування, то ремонтуватимемо ще додаткові об’єкти». 

Загалом, на сьогодні у Франківському районі відремонтовано майже 17 тисяч квадратних метрів хідників та дорожнього покриття. Міський голова Львова Андрій Садовий розповів також:

«Що буде у фіналі – не будемо забігати наперед, але в середньому по району ми виділяли 10-12 млн. на ремонти, але будемо ще додавати за результатами розгляду бюджету у першому півріччі. Це дуже важливо, бо доходить до мешканця безпосередньо, до його під’їзду, бо не кожен їздить машиною, а пішки ходить кожен. Особливо важливо ці роботи зробити до вересня – біля шкіл та садочків, щоб мешканці відчули повагу. 

Насправді міжквадратних метрівартальні дороги вже зроблені у кожному районі по 3-5 ареалів і більше. На вулиці Науковій зроблено, на вулиці Володимира Великого, навпроти податкової.

Але треба ще. Звичайно, що ми не можемо за один рік зробити весь об’єм. Чому ми уможливили роботу по хідниках, міжквадратних метрівартальних проїздах? Бо великий об’єм роботи проведено по магістральних дорогах. Але і там треба робити. Усе має бути збалансовано – і для пішоходів, і для водіїв. 

По районах роботи виконують наші ШРП та ЛКП, які вже мають хороший досвід і з яких ми можемо спитати. Їхні ціни на порядок дешевші, ніж ціни, які пропонують приватники».

Також міський голова уточнив, що кошти на проведення ремонтних робіт для районних адміністрацій можуть бути збільшені уже на найближчому засіданні сесії – 14 липня. Адже у першому півріччі зафіксовано перевиконання надходжень до міського бюджету. 

Андрій Садовий додав: «Все буде залежати від тих рішень, які ми приймемо на сесії міської ради 14 липня. Залежить, які кошти ми куди скеруємо, бо маємо перевиконання бюджету за перше півріччя. Всі ці кошти підуть на найбільш необхідні речі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів