На території парку «700-річчя Львова» розпочали незаконне будівництво, – депутат (оновлено)

17:42 21 травня 2015 р.


Фото: Прес-служба «Народного Контролю»

Сьогодні, 21 травня, під час пленарного засідання сесії міськради депутат Валерій Веремчук виступив зі зверненням, у якому повідомив, що на території парку «700-річчя Львова» на вулиці Шеремети розпочато незаконне будівництво, а сам парк не має визначених меж.

Відтак міський голова Андрій Садовий дав доручення виконавчим органам та районній адміністрації обстежити ситуацію, підготувати ухвалу про межі та припинити будь-які самочинні дії. Він також зазначив: «Сьогодні свято. Але щоб із завтрашнього дня весь цей безлад був припинений. Сьогодні я підпишу всі доручення і вони будуть на контролі. А на наступне засідання сесії необхідно винести ухвалу про межі парку».

Про це повідомили сьогодні, 21 травня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради. Натомість у прес-службі «Народного Контролю» повідомили сьогодні, 21 травня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 21 травня, на черговому засіданні сесії міської ради голова депутатської групи «Народний Контроль» у ЛМР Валерій Веремчук звернувся до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою заборонити незаконне будівництво у парку «700-річчя Львова». В депутатському зверненні Валерій Веремчука йдеться: «До мене звернулися мешканці, які проживають у Шевченківському районі, і повідомили про те, що на території парку «700-річчя Львова» прилеглій до вулиці Шеремети, проводяться підготовчі будівельні роботи. Є зафіксовані фото, де невідомим  транспортом проводиться навіз землі та інших будівельних відходів». 

Також Веремчук наголосив, що зараз сквер у жалюгідному стані — там немає ані пішохідних доріжок, ні освітлення, ані лавочок та смітників. Відтак, «Громадський рух «Народний Контроль» вимагає негайно зупинити незаконну забудову у парку «700-річчя у Львові» та забезпечити облаштування гаю.

Веремчук також підкреслив: «Ми переживаємо, що постане незаконна забудова, яку потім вже ніхто не знесе. Чиновники зволікають із затвердженням меж парку і це може зробити юридичний вакуум. Я сподіваюся, що мій запит і належна реакція міського голови зупинить цю незаконну забудову». 

Раніше активісти «Народного Контролю» збирали підписи на облаштування даного парку. Їх уже передано очільнику Львова Андрію Садовому. Тим часом Андрій Садовий уже взяв під особистий контроль дане питання і пообіцяв прозвітувати на наступному пленарному засіданні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів