На території музичної школи №3 у Львові знайшли 55 артилерійських снарядів

09:52 15 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

У департаменті з питань цивільного захисту ЛОДА повідомили в п’ятницю: «14 травня о 9:00 під час проведення земляних робіт із благоустрою території поблизу будівлі Львівської Державної музичної школи №3 на вулиці Замарстинівській, 129 виявлено два артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни».

Місце події було огороджено, виставлено охорону. З 16:27 до 20:30 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України проводились роботи по вилученню 55 одиниць 75-міліметрових артилерійських снарядів часів ІІ Світової війни.

Із них 20 одиниць знешкоджено, залишається знешкодити 35. Під час проведення робіт з приміщень школи було виведено 20 осіб, з них п’ятеро – викладачі. 15 травня роботи щодо перевірки місцевості по вилученню та знешкодженню боєприпасів будуть продовжені.

Про це повідомили сьогодні, 15 травня, вдепартаменті з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі обласного управління ДСНС інформують у п’ятницю

«14 травня о 10:52 до рятувальників надійшло повідомлення, що під час проведення земляних робіт на території музичної школи на вулиці Замарстинівській, 192 у Львові виявлено два предмети, ззовні схожі на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни. Рятувальники негайно виїхали на місце події.

Унаслідок обстеження території навколо закладу, на відстані 50 метрів від будівлі виявлено цілий склад боєприпасів часів війни. Негайно подали термінову заявку до піротехніків ДСНС на вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Упродовж дня з 16:27 до 20:00 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України проводились роботи по вилученню 55 одиниць артилерійських снарядів 75-мм калібру часів ІІ Світової війни. З них 20 одиниць вже знешкоджено, а 35 залишається знешкодити.

Під час проведення обстеження з приміщень школи вивели 20 осіб, з них – п’ятьох викладачів. 15 травня роботи щодо перевірки місцевості по вилученню та знешкодженню боєприпасів продовжаться».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів