На шести перехрестях Львова перевищено допустимі норми забруднення повітря

09:26 7 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: КП «Адміністративно-технічне управління»

Це засвідчили результати вимірювань пересувної хімічної лабораторії.

Пересувна хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» проводить вимірювання забруднення атмосферного повітря викидами від автотранспорту на 25-ти перехрестях міста із значним транспортним потоком щоквартально. Виконувач директора Наталя Сеньків повідомила також прес-службі міської ради: «Керуючись результатами, які ми отримали протягом 2013 р., розроблено карту-схему рівня забруднення атмосферного повітря на перехрестях вулиць Львова. Вона дозволяє наглядно побачити ситуацію із забрудненням повітря викидами від автотранспорту у центральній частині міста, де проводилась основна частина замірів, а також на перехрестях магістральних вулиць із значним транспортним потоком».

Повітря досліджувалося відповідно до вимог ГОСТу 17.2.3.01-86 на вміст оксиду вуглецю, оксиду азоту, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду на висоті 1,5 – 1,6 м. Одночасно з відбором проб визначались фізичні параметри повітря (атмосферний тиск, температура довкілля, швидкість руху повітря та підрахунок інтенсивності транспортного потоку).

Результати замірів, які проводилися щоквартально впродовж 2013 року, виявили 13 перехресть із помірно небезпечним та 12 перехресть із слабо небезпечним ступенем небезпечності. Перевищення гранично допустимих норм забруднюючих речовин упродовж двох і більше кварталів фіксувалися на перехрестях:

проспекту Чорновола й вулиці Городоцької,

проспекту Свободи й вулиці Дорошенка,

вулиць Івана Франка, Костя Левицького й Князя Романа,

вулиць Листопадового Чину та Університетської,

проспекту Чорновола й вулиці Під Дубом,

вулиць Шевченка й Левандівської. 

Після проведення транспортних робіт та створення нової транспортної розв’язки на перехрестях вулиць Городоцької й Наливайка та Городоцької й Шевченка якість атмосферного повітря на них значно покращилась. Якщо на початку минулого року на даних перехрестях були зафіксовані перевищення гранично допустимих норм забруднюючих речовин і зазначений помірно небезпечний ступінь забруднення, то впродовж 3-го та 4-го кварталів 2013 року жодних перевищень не виявлено і зафіксовано безпечний ступінь забруднення атмосферного повітря.

Про це повідомляє сьогодні, 7 лютого, прес-служба міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів