На околицях Львова прокладають каналізацію

17:15 22 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На вулицях Козацькій і Кошовій у Личаківському районі тривають роботи зі встановлення нових каналізаційних колекторів.

Про це повідомили сьогодні, 22 травня, у Львівській міськраді, де також запевнили: «На сьогодні вже прокладено близько 1200 погонних метрів каналізаційного трубопроводу діаметром 300 міліметрів на вулиці Козацькій. Загалом у межах проекту буде збудовано 1690 погонних метрів трубопроводів та каналізовано вулиці Тракт Глинянський, Козацька, Кошова, Яричівська, Табірна. Прокладання каналізації у цьому районі буде коштувати близько 10 мільйонів гривень».

А міський голова Львова Андрій Садовий розповів: «Цей мікрорайон, де проживає велика частина мешканців міста Львова, в цьому році отримає якісне каналізування. На першому етапі мова йде про 150 будинків. Загалом маємо прокласти тут майже 1700 метрів каналізації. Перших 120 метрів ми вже зробили. Але зупинилися, бо дорога є вузька, стоять будинки і, боронь Боже, щоб не було жодного руйнування.

Андрій Садовий також запевнив: «Тому ми поміняємо технологію і фактично методом проколу пройдемо складну ділянку, щоб люди не мали жодних проблем. Але в цьому році мешканці, які тут живуть матимуть можливість доєднатися до центрального каналізування.

Міський голова також повідомив: «Паралельно будемо роботи якісне водопостачання.

Це дуже вартісний проект – більше дев’яти мільйонів гривень. Це є перша частина.

Поруч інша частина – це вулиця Тракт Глинянський. У цьому році будемо розробляти проект, щоб у наступному році почати роботи там. Отож, ми чітко, крок за кроком, згідно Програми з каналізування Львова до 2020 року, рухаємося, щоб вийти на максимальний відсоток каналізування нашого міста».

Своєю чергою, директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський розповів: «Плануємо провести повністю каналізування вулиць Тракт Глинянський, Кошоваої й Козацької. До кінця цього року плануємо завершити найосновніші і найскладніші роботи. Лише на вулиці Тракт Глинянський можуть виникнути певні труднощі, оскільки це центральна проїзна магістраль. Тому, там можуть бути технологічні затримки. Щоб не руйнувати поверхні дороги, роботи проводимо методом «горизонтального буріння». 

Натомість голова Личаківської районної адміністрації Івана Лозинського повідомив: «Роботи із каналізування у Личаківському районі ведуться у двох напрямках – на вулицях Тракт Глинянський і Новознесенській. Плюс цього року вже каналізована вул. Ярова і новий трубопровід підключено до трубопроводу на вулиці Голубця. Вже закінчено каналізування вулиці Бахматюка і тут ми приступаємо до асфальтування. Вулиці Січева й Полуднева також каналізовані і готові до асфальтування».

А міський голова Львова поспілкувався з присутніми мешканцями про будівництво нової дороги у мікрорайоні Тракт Глинянський. Зокрема, повідомив їм: «Щодо генерального плану – це дуже складний та об’ємний документ. Є робота, яка розпочалась ще у минулому столітті, є процес, який триває досі. За інформацією, яку я маю, жоден будинок зноситись не буде. Дуже важливо, щоб ця інформація була доведена до людей». 

Анедрій Садовий також зазначив: «Є домовленість в четвер о 17.00 провести зустріч з мешканцями. Сюди приїдуть наші представники з департаменту містобудування, з документацією, і публічно поспілкуються з мешканцями. Часто хтось чув обривок інформації, і це починає наростати слухами. Моє завдання – щоб було каналізування, водопостачання, щоб була дорога. Це те, що ми маємо робити у цьому та наступному році. Роботи є дуже багато, кошти складно знаходити, але знайшли дев’ять мільйонів гривень, щоб цей ареал був каналізований, і мешканці 150 будинків мали можливість підключитись до централізованого каналізування. Однозначно, треба людям пояснювати, які плани міста на п’ять-двадцять років. Є бажання людей послухати, є бажання департаменту приїхати і доповісти».

Про це повідомили сьогодні, 22 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «У Львові тривають масштабні проекти по каналізуванню вулиць. Зокрема, будівельні роботи ведуться на вулицях Ряснянській і Брюховецькій. Тут прокладають п’ять км каналізаційних трубопроводів, відтак, до кінця року понад 600 будинків отримають змогу підключитися до мереж централізованого водовідведення.

«Каналізування Рясне-2 відбувається відповідно до ухваленої «Комплексної програми модернізації каналізаційного господарства міста Львова». Фінансування робіт здійснюється за кошти з бюджету розвитку міста Львова. Загальна проектна вартість 15 мільйонів гривень, – поінформували також у міськраді. – Водночас, у Львові цьогоріч планується каналізувати вулицю Старознесенську – від вулиці Почаївської до вулиці Заклинських, від вулиці Польової до вулиці Богданівської, вулицю Марунька».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів