На Львівщину завітав командувач сухопутних військ США в Європі

19:54 27 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

На Яворівському полігоні відбулася зустріч міністра оборони України Степана Полторака й командувача сухопутних військ збройних сил США в Європі – генерал-лейтенанта Фредеріка Бен Ходжеса.

«На Львівщині з дводенним візитом перебуває делегація командування сухопутних військ збройних сил США в Європі на чолі з їх командувачем – генерал-лейтенантом Фредеріком Беном Ходжесом», – повідомив сьогодні, 27 травня, підполковник Вадим Бакай з регіонального медіа-центру міністерства оборони України, який також розповів:

«Візит в Україну високих військових американських гостей передбачений переліком заходів міжнародного військового співробітництва Збройних Сил України і відбувається також у рамках чотириденного культурного фестивалю «Дні Америки» у Львові. Після прибуття іноземна делегація відвідала Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Там американських гостей зустрічав заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

Делегація командування Сухопутних військ ЗС США в Європі ознайомилася із ходом занять з бойової підготовки, зокрема з вогневої підготовки 1-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади. Хід стрільб їм коментував командир батальйону – підполковник Олександр Вдовиченко.

Також генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес поспілкувався із групою розмінування з числа українських та американських військовослужбовців. А у Центральному містечку полігона провів зустріч із американськими військовослужбовцями, які беруть участь у заходах із підготовки підрозділів української армії».

Натомість у прес-службі міністерства оборони України повідомили сьогодні, 27 травня:

«Сьогодні, 27 травня, на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася зустріч міністра оборони України, генерала армії України Степана Полторака, та командувача Сухопутних військ Збройних сил США в Європі –генерал-лейтенанта Фредеріка Бен Ходжеса. Очільник українського оборонного відомства сказав під час зустрічі: «Я вражений та вдячний за те, наскільки багато уваги та зусиль приділяють інструктори з країн Альянсу підготовці військовослужбовців ЗС України. Українці швидко вчаться. І сьогодні ми впевнені, що необхідно вкладати більше коштів саме у навчання військовослужбовців. Нам потрібно зробити все необхідне, щоб ЗС України набули більш якісних бойових спроможностей. А для того, щоб це відбулося, потрібно добре вчитися та мати добру матеріально-технічну базу для навчання». 

Командувач сухопутних військ збройних сил США в Європі Фредерік Бен Ходжес під час спілкування висловив співчуття родинам військовослужбовців, які загинули під час антитерористичної операції на сході України. Він також наголосив під час зустрічі: «Коли ми згадуємо наших загиблих товаришів, розуміємо, що нам треба готуватися до виконання службових завдань більш якісно та ставити серйозні вимоги до підготовки. Перебуваючи в Україні, я знайомлюсь із молодими офіцерами. І задоволений побаченим. Впевнений, що треба робити інвестиції у підготовку та освіту саме молодих офіцерів, а військові навчальні заклади мають відшукати та націлити на кар’єрне зростання молодих та талановитих військових, за якими майбутнє армії». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів