На Львівщину прибув для відновлювальних робіт ешелон БМП-2

17:00 28 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Вадим Бакай

В окремому ремонтно-відновлювальному полку оперативного командування «Захід» відремонтували за час проведення АТО більше тисячі одиниць військової техніки.

«До окремого ремонтно-відновлювального полку оперативного командування «Захід», який дислокується на Львівщині, прибув черговий ешелон із бойовою технікою для проведення відновлювальних робіт», – повідомив сьогодні, 28 квітня, «Щоденному Львову» підполковник Вадим Бакай з регіонального медіа-центр Міноборони, який також розповів подробиці:

«Цього разу до частини надійшли бойові машини піхоти. Т.в.о. заступника командира полку з озброєння , майор Володимир Бісик, повідомив: «Усі БМП-2 прибули зі зони проведення антитерористичної операції і потребують різнопланового ремонту у стаціонарних умовах. Після розвантаження із залізничних платформ ми їх всі зосередили у парку бойових машин. Одразу після цього представники військових підрозділів, звідки прибула техніка, приступили до оформлення документів прийому-передавання їх для ремонту. Далі наші спеціалісти ретельно проведуть процедуру дефектації техніки, щоб визначити, які саме ремонтно-відновлювальні роботи необхідно провести на кожній бойовій машині, замовити необхідні запасні частини, вузли та агрегати, визначити склади ремонтних бригад». 

Отже, сумувати ремонтникам не доводиться. Особливо, якщо врахувати факт, що більшість особового складу частини перебуває у відрядженні як у зоні проведення АТО, так і на полігонах, де триває інтенсивна підготовка армійських підрозділів і використовується штатна бойова техніка.

Офіцер пояснив, що спочатку ремонтуються машини із меншими несправностями, що дає змогу якнайшвидше повернути їх у стрій. Адже відновлення боєздатності підрозділів Збройних Сил України є вкрай важливою справою. Це дуже добре розуміють у цьому військовому колективі і всі, без винятку, докладають максимум зусиль – роботи виконують швидко та якісно.

Слід зазначити, що ця військова частина сформована порівняно нещодавно, бо бойові дії на Донбасі поставили перед ремонтниками нові виклики – повертати бойову техніку у стрій всіма доступними методами як на передовій, так і в тилу. Тому процес становлення колективу триває й далі: фахівці відточують свою майстерність у складі виїзних ремонтних бригад, а у пункті постійної дислокації впроваджуються нові напрямки відновлювальних робіт. 

Наприклад, нещодавно тут запрацював цех з ремонту та обслуговування оптичних приладів, що встановлюються на бронетехніці. Успішно працює дільниця з відновлення танкових шоломофонів. Постійно удосконалюються цехи з ремонту автомобільної та бронетанкової техніки, артилерійського озброєння. 

Майор Володимир Бісик зауважив: За час проведення АТО наш колектив відновив вже більше тисячі одиниць ОВТ. А окремі зразки потрапляли до нас на ремонт вже декілька разів. Проте, існують у частині й проблеми. Зокрема, найгострішою сьогодні є – брак спеціалістів-ремонтників. Серед особового складу багато військовослужбовців, призваних за мобілізацією і їх незабаром потрібно буде демобілізувати. Важко зараз прогнозувати, хто з них захоче залишитися у війську на контракт. А їхні навички та «золоті» руки нам дуже потрібні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів