На Львівщину повертаються з полону двоє нацгвардійців – Ігор Панчишин і Микола Валебний (відео)

23:34 20 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: «Інформаційний Спротив»

Бійці 8-го батальйону НГУ працювали до мобілізації, відповідно, кухарем і шахтарем.

Двоє українських бійців, яких звільнили з полону озброєних сепаратистів, після оглядин медиками в Дніпропетровську відбули на Львівщину, звідки вони родом. Інформацію про це підтвердили кореспондентові «Радіо Свобода» у «Фонді оборони країни», який займався визволенням.

За даними організації, обоє бійців – військовослужбовці 8-го батальйону Національної гвардії України – Ігор Панчишин та Микола Валебний. Як розповіли у фонді, українські військові потрапили до полону 18 лютого на блокпосту під Дебальцевим. Їх утримував один із польових командирів сепаратистів.

Подробиць про їхнє звільнення не розголошують, лише зазначають, що воно відбулось не в рамках обміну, а в рамках домовленостей. Про це повідомили сьогодні, 20 травня, «Радіо Свобода». Натомість на телеканалі «СТБ» уточнили в середу:

«Із полону бойовиків визволили ще двох українських бійців, які пробули 92 дні у застінках терористів. Ігор Панчишин і Микола Валебний вночі прибули до Дніпропетровська. Обоє зі Львівщини, в мирному житті – кухар та шахтар, а після мобілізації ввійшли до лав 8-ого батальйону Нацгвардії.

Останній бій прийняли біля Дебальцевого. Відступити не встигли, так і потрапили в полон».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів