На Львівщині знайшли 461 вибухонебезпечний предмет

09:15 21 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Піротехніки ДСНС продовжують знешкоджувати боєприпаси часів Другої світової війни.

Про це повідомили в середу, 21 серпня, в Головному управлінні ДСНС у Львівській області, де також розповіли: «20 серпня о 13:40 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 81-міліметрову мінометну міну часів Другої світової війни. Боєприпас був виявлений під час обстеження території Підгорецького замку на відстані 200 метрів від нього та 400 метрів від дороги.
Боєприпас вилучено та знищено».

«20 серпня о 10:54 до рятувальників надійшло повідомлення, що працівники «Львівводоканалу» виявили 85-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни під час земляних робіт на вулиці Городоцькій, на відстані 10 метрів від житлового будинку №167. Цього ж дня о 19:30 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«З початку року на території області виявлено 461 вибухонебезпечний предмет та 61 набій в 233 місцях. Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів Другої світової війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях», – розповіли також в обласному управлінні ДСНС.

«Рятувальники застерігають у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонувати до Служби порятунку за номером 101!», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів