На Львівщині завершилося навчання «Репід Трайдент»

13:48 22 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У п’ятницю, 22 вересня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася церемонії закриття українсько-американського командно-штабного навчання зі залученням військ «Репід Трайдент – 2017».

Про це повідомили сьогодні, 22 вересня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли: «На церемонії закриття, яка відбулася на стадіоні військового містечка «Центральне», вишикувалися військовослужбовці усіх країн, що брали участь у цьогорічних маневрах. Звертаючись до учасників навчання, співкерівник від української сторони, полковник Сергій Літвінов, наголосив: «Завдяки дружнім відносинам з іноземними партнерами військовослужбовці Збройних Сил України мають можливість підвищити свій професійний рівень за найкращими світовими стандартами, а також поділитися власним бойовим досвідом. Два тижні навчання були сповнені подій, що вимагали від нас вміння швидко приймати рішення та брати на себе відповідальність, невпинно здобувати нові знання та практичні навички, діяти разом та пліч-о-пліч йти до нашої спільної мети. Мета ця залишається незмінною – навчитись професійно виконувати свій обов’язок, як справжні захисники та воїни, досягати повного порозуміння та навчитись діяти спільно в інтересах миру та безпеки в усьому світі».
Своєю чергою, співкерівник навчання від Збройних сил США, полковник Девід Джордан, подякував усім учасникам «Репід Трайдент – 2017» за їхню активну участь на вагомий внесок у розвиток партнерства між арміями країн-учасниць, а також підкреслив: «Найбільша цінність таких навчань – це те, як ми застосовуватимемо набутий досвід та знання в подальшому. Тож, закликаю кожного з вас проаналізувати те, чого ви навчились тут, та інтегрувати отриманні навички у майбутні навчальні сценарії, щоб кожні наступні навчання були більш складними та корисними.
У міністерстві оборони повідомили також: «В урочистій обстановці військовослужбовці Збройних Сил України, а також американські солдати під гімни обох країн спустили зі щогл Державні прапори України та США. А кожен з учасників багатонаціональних маневрів отримав іменні сертифікати. Окрім того, співкерівники навчання нагородили кубками переможців товариського футбольного турніру, який відбувся минулими вихідними. Так, зокрема, кубком за перше місце була нагороджена команда 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Друге місце посіла футбольна команда контингенту Збройних сил  Республіки Молдова. А кубок за почесне третє місце отримали курсанти Національної академії сухопутних військ».
«Цьогоріч у військовому навчанні «Репід Трайдент – 2017» взяли участь близько 2500 військовослужбовців з 15 країн світу. Окрім України та США, до «Репід Трайдент» залучалися військовослужбовців з Канади, Болгарії, Грузії, Естонії, Італії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Метою серії навчань «Репід Трайдент» є запровадження у Збройних Силах України передового досвіду армій провідних країн світу, обмін професійними навичками, покращення рівня взаємодії між штабами і підрозділами сухопутних військ України, США, армій країн-учасниць й партнерів НАТО, а також членів програми «Партнерство заради миру», – поінформували також у міністерстві оборони.
«Упродовж першого тижня навчання військовослужбовці з різних країн, котрі брали участь у командно-штабній фазі, відпрацювали низку завдань з підготовки операції та керівництва підрозділами для виконання покладених на них завдань. Водночас, на навчальних ділянках полігону тактичні підрозділи Збройних Сил  України та країн-учасниць вдосконалювали свої знання та навички з виконання основних елементів ведення бойових дій в умовах збройних конфліктів сучасності. Згодом, під час активної фази навчання, на різних ділянках полігону тактичні підрозділи Збройних Сил України та іноземних країн виконували навчально-бойові завдання, які були передбачені сценарієм та урізноманітнювались неочікуваними ввідними. Військовослужбовці відпрацьовували, зокрема, питання оборонних дій за різних умов, вчились ефективно протидіяти ворожим розвідувально-диверсійним діям, забезпечували десантування вантажів, несли службу на блокпостах, здійснювали патрулювання й конвоювання, діяли у нестандартних ситуаціях, співпрацювали із місцевим населенням тощо», – поінформували також у прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів