На Львівщині загинули внаслідок падіння літака пілот і пасажир (відео, оновлено)

20:20 5 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Трагедія сталася біля села Лісновичі в Городоцькому районі.

«На Львівщині розслідують причину падіння приватного легкомоторного літака. Пілот і пасажир загинули на місці. Аварія сталась неподалік села Лісновичі Городоцького району. Місцеві кажуть, бачили як на висоті приблизно 400 метрів літак почав різко падати. Місце аварії обгородили і охороняють. Чекають фахівців, які мають встановити, чому літак впав повідомили сьогодні, 5 жовтня», –  повідомили сьогодні, 5 жовтня, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1». Подробиці – в її відеосюжеті:

«Близько 15.00 надійшов дзвінок про те, що у Городоцькому районі біля одного з населених пунктів впав легкомоторний літак. В результаті падіння загинули пілот і пасажир літака», – повідомили в МВС. За даними міліції, пілоту було 54 роки, а пасажиру – 31 рік. Місце аварії охороняють співробітники правоохоронних органів. Очікується приїзд фахівців комісії, яка повинна визначити причину падіння літака», – розповіли 4 жовтня в інформагенції «Інтерфакс-Україна».

«Як повідомляє джерело в обласному управлінні міліції, сьогодні, 4 жовтня, близько 15.00, біля села Лісновичі Городоцького району упав і розбився легкомоторний літальний апарат. Загинули пілот та пасажир. Всі обставини трагедії, особи загиблих та кому належить літак, наразі встановлюють компетентні органи», – повідомили 4 жовтня, в інтернет-виданні «Newsru.ua».

«4 жовтня о 14:49 поблизу села Лісновичі Городоцького району під час виконання учбово-тренувального польоту з аеродрому Цунів Львівського авіаційно-спортивного клубу Товариства сприяння оборони України впав у поле без послідуючого горіння приватний спортивний двомісний літак «Зодіак СH-601». Унаслідок падіння літака загинули особи пілот 1962 року народження та пасажир 1984 року народження (жителі Львова). Особовим складом Городоцького районного відділу ДСНС проводились роботи по вивільненню загиблого пасажира з літака. Проводяться слідчі дії для встановлення причин та обставин падіння літака та загибелі людей», – поінформували сьогодні, 5 жовтня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

«4 жовтня о 14:49 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що поблизу села Лісновичі в Городоцькому районі під час здійснення учбово-тренувального польоту з аеродрому в селі Цунів у Городоцькому районі впав в поле приватний маломоторний літак «Зодіак СH-601». Внаслідок падіння літака загинули пілот 1962 року народження та пасажир 1984 року народження. По прибуттю на місце виклику встановлено, що одного з чоловіків затиснуто в салоні, а іншого викинуло з літального апарату. Пожежно-рятувальним відділенням проводились роботи по вивільненню загиблого пасажира з літака. На місці проводяться слідчі дії для встановлення причин та обставин події», – повідомили сьогодні, 5 жовтня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС.

Своєю чергою, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС повідомили сьогодні, 5 жовтня:

«У Городоцький райвідділ міліції 4 жовтня о 14.40 надійшло повідомлення від 43-річного чоловіка про те, що в полі поблизу села Лісновичі Городоцького району впав літак. Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи виявлено уламки літака та тіла двох чоловіків без ознак життя. Правоохоронці встановили, що під час виконання туристичного польоту розбився одномоторний легкий літак «Zеnair».

 Під час польоту у кабіні літака окрім 54-річного пілота одного з львівських авіаційних спортивних клубів перебував 31-річний пасажир. Обидвоє внаслідок падіння загинули. Загоряння літака після падіння не відбулось.

 За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. Правоохоронці встановлюють усі обставини авіакатастрофи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів