На Львівщині загинули цього року під час пожеж п’ятеро людей

17:40 20 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Рятувальники здійснюють «профілактичні відпрацювання житлового сектору».

На Львівщині загинули з початку року під час пожеж п’ятеро людей, ще семеро отримали травми. Останній випадок трапився 19 січня у Стрию, де в квартирі залишили без нагляду запалену свічку, яка спричинила виникнення займання. Літня власниця помешкання отримала отруєння продуктами горіння й була госпіталізована у важкому стані в реанімаційне відділення лікарні.

Основними причинами такої невтішної ситуації є власна необережність громадян у поводженні з вогнем, порушення правил влаштування та експлуатації приладів опалення і електрогосподарства.  Відтак, сьогодні, 20 січня, фахівці Червоноградського міського відділення Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України спільно з правоохоронцями, представником відділу оборонної та мобілізаційної роботи Червоноградської міської ради та дільниці житлового експлуатаційного фонду провели відпрацювання в Червонограді.

Рятувальники поспілкувалися зі самотніми людьми похилого віку, людьми, що мають шкідливі звички, а також завітали до багатодітних родин. Фахівці ДСНС звернули увагу людей на важливість дотримання правил пожежної безпеки при користуванні електронагрівальними приладами, побутовим газом, про небезпеку від піротехнічних виробів.

Також мешканцям нагадали як діяти, якщо розбився медичний термометр. Основні правила також зафіксували на інформаційних листівках, які вручили кожному господарю помешкання. 

Таке ж відпрацювання провели рятувальники Залізничного районного відділення Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в селищі Рудне. Його жителям розповідали про правила поводження з вогнем у побуті, переконували їх, що іноді навіть невдало загашені цигарка чи сірник можуть призвести до фатальних наслідків, а також вказали на виявлені недоліки протипожежного стану помешкань. Деякі порушення усувалися негайно, інші господарі осель пообіцяли виправити недоліки у найкоротші терміни. 

Про це повідомили сьогодні, 20 січня, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця події й запевнили: «Комплексні відпрацювання населених пунктів на Львівщині проводитимуться й надалі. Адже біду легше попередити, аніж пожинати її гіркі плоди».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів