На Львівщині загинула внаслідок ДТП 14-річна дівчина (оновлено)

23:14 17 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: svidok.ua

Житель Глинян скоїв наїзд одразу на п’ятьох неповнолітніх.

«15 серпня о 23:35 поблизу міста Глиняни в Золочівському районі водій легкового автомобіля «ВАЗ-2101» 1968 року народження, житель Глинян, скоїв наїзд на групу дітей – місцевих жителів. Внаслідок ДТП одна дитина, 2001 року народження, від отриманих травм померла на місці події, друга дитина, 2000 року народження, з діагнозом гематома тім'яної ділянки зліва, госпіталізована до Глинянської міської лікарні, три дитини отримали ситуаційний стрес та, після отримання медичної допомоги, відпущені додому. Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка», – повідомили сьогодні, 17 серпня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість на телевізійному каналі «НТН» розповіли в понеділок:

«Жахлива ДТП на Львівщині. Там юнак «ВАЗівкою» в'їхав у гурт підлітків. Загинула 14-річна Люба Ходус. Її подруга в лікарні із струсом мізку. Решта троє не постраждали. 

Містяни – в подвійному горі, адже добре знали Любу і любили її. А винуватець ДТП, Андрій, користується великою повагою в людей. Він – демобілізований учасник АТО з чудовою репутацією.

Трагедія сталася приблизно о двадцять третій годині на автодорозі біля містечка Глиняни. П'ятеро підлітків прямували узбіччям у бік міста, коли в них на величезній швидкості в'їхала «ВАЗівка». 14-річна Люба Ходус загинула миттєво.

Леся, сусідка загиблої розповіла: «Дуже добра дитина, щира, добра дитина. Ввічлива дитина була. Дуже добра дитина. І во така біда сталася. Що я можу сказати, плачу і молюся, і всьо».

На превелике диво, родичі оплакують не лише Любу. Вони щиро співчувають хлопцеві, що наїхав на дівчинку. Андрієві – двадцять чотири. Він кілька місяців тому повернувся з АТО і має чудову репутацію. Того трагічного вечора повертався з роботи.

Оля, тітка загиблої дівчинки, повідомила: «Він не був пяний, кажуть, на великій швидкості чи що...».

– А ви знаєте цього хлопця?

– Знаю, він глинянський.

Данило Ярема, дядько загиблої дівчинки, розповів: «Кажуть, що дуже хороший хлопець. Вернувся з АТО. Він не зловживав нічим і такий. Просто нещасний випадок, жахливий випадок».

Надія, тітка загиблої дівчинки, повідомила: «Фура їхала встречна і засліпила очі. Він бідний, він не винен. Дівчата винні трохи».

– Чим?

– А тому шо молоденьке таке, 14 років, де воно йде – 11-та година!?

– А де вони йшли?

– А вони так, шпацирували. В Глинянах не мают сє де діти. Ні танців, ні клубу.

Звідки й куди йшли підлітки того вечора – невідомо. Мати однієї з дівчат, перед очима в якої загинула Люба, неохоче спілкується з нами. Донька їй розповіла лише те, де хто перебував за мить до трагедії. Жінка розповіла: «Моя Марія – вона йшла, так, як вони кажуть, сама остання. Люба з Юрою впереді. Вони не бачили, бо то темно. Тоді йшла, йшов Андрій».

Люба йшла першою в невеличкій колоні підлітків. Саме її не помітив водій «ВАЗівки» Андрій. Ми не застали його вдома – він поїхав на роботу. Про те, що сталося, розповіла його сестра Олена Меншик: «Він їхав з роботи, його засліпила машина. Зустрічна їхала, «КамАЗ» їхав, його засліпив. Він їх не бачив. Чотири метра перед ним вони йшли, він почав тормозити, но вже не встиг».

Марія, бабця водія, розповіла: «Він відразу став і дивися, що, ой, кричить, відразу додому: мамо, каже, я збив людину. Плакав страшне в телефон. Я пережити не можу, таку дитину, так молоде, боже, но жити, ну що зробиш, така судьба є».

Ще одна школярка тепер у лікарні. Через травму голови вона втратила пам'ять. Зараз її життю нічого не загрожує, але медики все одно нікого до неї не пускають.

Роман Поліщук, лікар Глинянської міської лікарні, повідомив: «Потрапила в стані середньої важкості після ДТП. Як вам вже відомо, зі струсом головного мозку. Основний діагноз, будем так казати, і відповідно поверхневі травми тіла. Зараз стан хворої задовільний».

У міліції ж відкрили кримінальне провадження і з'ясовують причини трагедії. Поки що призначили ряд стандартних експертиз.

Андрій Рапа, керівник відділу Золочівського райвідділу міліції, повідомив: «Водія освідовано, взято кров на етанол. На даний момент, на даний час проводито еспертизи з метою встановлення, чи є в його крові вміст етанолу або інших видів спиртів».

Родина загиблої дівчинки зараз очікує на приїзд її батька, він на заробітках у Польщі. Чоловік все покинув, мчить в Україну. Лише коли він приїде, Любу поховають на місцевому цвинтарі».

Про це повідомили сьогодні, 17 серпня, на телевізійному каналі «НТН», відеосюжет якого можна подивитися, скориставшись цим посиланням:

http://ntn.ua/uk/products/programs/svidok/news/2015/08/17/17279

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів