На Львівщині вже завершують свою підготовку призвані до війська під час четвертої хвилі мобілізації (відео)

22:00 24 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

На черзі в мобілізованих – відправлення до військових частин за призначенням. Там на них очікує бойове злагодження.


Відео: «5 канал»

«Місяць підготовки – і вже випускні навчання. На Яворівському полігоні свою майстерність демонстрували бійці, призвані до війська під час четвертої хвилі мобілізації», – повідомив сьогодні, 24 лютого, телевізійний «5 канал», конкретизуючи при цьому:

«Командири навчань звітують: десять ракет системи залпового вогню «Град» лягли точно в ціль. Мобілізовані колишні водії та будівельники успішно опановують цю грізну зброю.

На вчорашніх мобілізованих очікували сотні військових спеціальностей. Від кухарів – до ракетників та артилеристів.

Окрім спеціальності, мобілізовані також опановували навички рукопашного бою, стрільби з різних видів зброї. Слухали настанови бійців, які вже встигли побувати на Сході. І переконують, що й самі готові до захисту країни.

На черзі в мобілізованих – відправлення до військових частин за призначенням. Там на них очікує бойове злагодження».

Натомість журналіст «Радіо Свобода» Галина Терещук повідомила сьогодні, 24 лютого:

«На Яворівському полігоні, що на Львівщині, завершується підготовка понад п’яти тисяч мобілізованих і добровольців. Навчання тривали 26 днів і за цей час чоловіки мали змогу навчитись стріляти, поводитись зі зброєю, вести злагоджено бойові дії, а ще адаптуватись один до одного у колективі.

Більшість мобілізованих у цивільному житті – вчителі, електрики, будівельники, працівники приватних підприємств. Переважно кажуть, що раніше стріляли ще тоді, коли проходили строкову службу.

Середній вік нових бійців – 40 років. Після навчання на полігоні вони будуть відправлені у військові частини, де проходитимуть службу і вдосконалюватимуть навички. А вже далі – у зону бойових дій, де замінять вояків».

Своєю чергою, львівський кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва розповіла сьогодні, 24 лютого:

«На Яворівському полігоні тривають навчання для мобілізованих 4¬ї хвилі. Мобілізованих упродовж десяти годин кожного дня навчають стріляти, водити броньовану та автомобільну техніку

«День» уже повідомляв про підготовку мобілізованих останнього призову, що відбувається на Яворівському полігоні у Львівській області і триватиме 45 днів. Мобілізованих упродовж десяти годин кожного дня навчають стріляти, водити броньовану та автомобільну техніку.

Інструктори Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівського полігону) займаються з новобранцями інженерною та фізичною підготовкою, вчать основ першої медичної допомоги. Також майбутні бійці АТО вчаться несення служби на блок¬постах та опорних пунктах.

Тепер на Яворівському полігоні не вщухають артилерійські залпи, і це останній етап підготовки. У подальшому хлопці пройдуть злагодження у бойових частинах і замінять солдатів на передовій. Серед тих, хто проходить навчання на полігоні, багато добровольців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів