На Львівщині все ще підтоплені 42 населені пункти, натомість без електрики – 76

15:42 16 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Про це повідомила в п’ятницю на брифінгу голова облдержадміністрації Ірина Сех.

На Львівщині через складні погодні умови залишаються без електрики 76 населених пунктів, ще 13 – без газу. Окрім того, частково підтоплено 42 населених пункти.

Про це сьогодні, 16 травня, повідомила на брифінгу голова Львівської ОДА Ірина Сех.

«Внаслідок сильних дощів 14-16 травня на річках басейну Дністра сформувався сильний паводок. Постраждали об’єкти інфраструктури та приватні домогосподарства у восьми районах Львівщини та трьох містах обласного значення», – зазначила вона.

За її інформацією, без електропостачання залишається 76 населених пунктів (з них 51 – повністю). Спостерігається також підняття рівня води на річках у Дрогобицькому, Жидачівському, Сколівському, Старосамбірському, Самбірському, Сокальському, Буському, Турківському районах та у містах Бориславі та Дрогобичі.

Підтоплено частково 42 населених пункти, 1533 житлових будинки, 1200 підвалів житлових будинків, 789 присадибних ділянок, пошкоджено вісім автодоріг, підмито п’ять опор автомобільних мостів, повністю відсутні доїзди до двох населених пунктів та частково – до трьох. Також у 13 населених пунктах було припинено газопостачання.

Також з третьої години ранку припинено рух потягів на ділянці Самбір – Дрогобич. Найбільше постраждали Старосамбірський і Самбірський райони.

Своєю чергою, директор департаменту з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА Олексій Титаренко додав: «Там, де завдано значної шкоди домогосподарствам та іншим об’єктам, буде перевірена достовірність такої інформації. І за результатами перевірки голові ОДА нададуть пропозиції щодо фінансового забезпечення робіт з ліквідації наслідків стихії і, можливо, надання допомоги найбільш постраждалим соціально незахищеним сім’ям».

Він повідомив, що допомогу виплатять з резервного фонду обласного бюджету.

Крім того, як було зазначено, 19-31 травня на Львівщині буде спостерігатися погіршення погодних умов – сильні дощі.

Про це повідомляє сьогодні, 16 травня, Західна інформаційна корпорація.

Як повідомляв «ЩЛ», на Львівщині внаслідок зливи частково підтоплені населені пункти й навіть деякі потяги змінюють маршрути, тим часом на річках області очікується продовження підйому рівнів води.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів