На Львівщині відбуватимуться змагання стронгменів

16:05 25 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Кожна неділя у навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного буде днем спорту.

Перекочування та перенесення величезних коліс, перетягування мікроавтобуса – такі змагання, які зазвичай відбуваються під час турнірів стронгменів, відтепер щотижня проходять у 184-му навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Кожна неділя у Навчальному центрі для мобілізованих, призваних під час п’ятої хвилі часткової мобілізації, буде днем спорту.

І, окрім традиційних гри у футбол, волейбол, перетягування канатом та подолання перешкод, під час спортивних свят відбуватимуться змагання для силачів. Так, зокрема, у містечку «Острог», де проходять підготовку мобілізовані, яких готують за військовими спеціальностями напрямку оперативного забезпечення, спортивне свято, яке відбулося минулого тижня, вже перетворилося у запеклий турнір.

Мобілізованим у спортивних змаганнях склали конкуренцію строковики та інструктори, які у центрі забезпечують проведення навчального процесу. Роти обирали для участі в змаганнях у кожному з видів – чи то бігу, чи силових вправ, чи ігрових видів спорту – окрему команду, в яку делегували найбільш підготовлених спортсменів.

Окремі військовослужбовці у складі своїх команд, навіть, брали участь у кількох видах змагань. За спортсменів, які змагалися між собою, палко вболівали їхні побратими.

Мобілізований з міста Лебедин Сумської області Максим Комишенець поділився враженнями про спортивне свято: «На «гражданці» було мало можливостей займатися спортом – сім’я, діти, проблеми. А тут, у Навчальному центрі, ми не лише проходимо військову підготовку, а є можливість ще й фізично загартуватись. Такі змагання – це не лише здоров’я та хороший настрій, вони гартують командний дух.

Абсолютним переможцем серед команд під час спортивного свята у містечку «Острог» 184-го навчального центру стала дев’ята рота, яка перемогла у волейболі, перетягуванні канатом та буксирування мікроавтобуса. Кращою у перенесенні коліс була восьма рота, а в подоланні перешкод перемогла об’єднана команда навчальної роти та контрактників. 

Командам-переможницям у кожному з видів змагань вручили призи – величезні торти. Заступник начальника відділення підготовки фахівців підрозділів оперативного забезпечення по роботі з особовим складом 184-го навчального центру – майор Олександр Іваненко – розповів: «З настанням теплих днів ми розпочинаємо щотижневі спортивні свята та турніри. Якщо погода не сприятиме проведенню змагань на свіжому повітрі, то ми будемо проводити турніри з шахів, шашок та армрестлінгу у приміщеннях».

Такі спортивні події – це пропагування здорового способу життя, загартування духу та тіла, вони згуртовують військовий колектив та піднімають бойовий дух. Наймолодшим учасникам спортивного свята у 184-му навчальному центрі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного – строковикам – виповнилося трохи більше 20 років. А найстаршому – одному з добровольців – 53 роки.

Про це повідомили сьогодні, 25 травня, на сайті Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів