На Львівщині триває підготовка новоствореної артилерійської бригади (відео)

22:30 20 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба (Управління преси та інформації) Міністерства оборони України

Як повідомили в четвер в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває підготовка воїнів новоствореної артилерійської бригади.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває підготовка воїнів новоствореної артилерійської бригади. Як пояснив тимчасово виконуючий обов’язки командира бригади полковник Олег Лісовий, бригада була створена на початку вересня. 

Артилерійський фах зараз опановують близько 750 військовослужбовців, які невдовзі будуть готові виконувати завдання за призначенням. А близько 300 артилеристів уже пройшли необхідну програму навчання, заходів бойового злагодження та управління вогнем і вирушили виконувати завдання у зону проведення антитерористичної операції.

– Майже 90 відсотків особового складу бригади – це люди, які добровільно прийшли до військових комісаріатів, – зазначив полковник Олег Лісовий. – Вони мотивовані і з розумінням ставляться до занять із бойової підготовки. Графік занять у артилеристів досить щільний та насичений, адже треба враховувати, що серед них 60 відсотків чоловіків раніше не мали стосунків до артилерійської справи, тому навчання потрібно було розпочинати з азів.

Відтак артилеристи ретельно упродовж півтора місяця кожного дня займалися по 10 годин і досягли чималих позитивних результатів. До речі, опановувати їм довелося десятитонні 152-міліметрові гармати «Гіацинт-Б» – зброю потужну і досить складну, адже відправити точно у ціль 46-кілограмовий снаряд на відстань майже 28 кілометрів справа не з простих. Тим більше, що гармати ще нещодавно перебували на довготривалому зберігання. Їх потрібно було зняти з консервації, обслужити та пристріляти.

– У цій артилерійській частині я не випадково, – розповідає командир гармати Андрій. – В мене є сім’я, двоє синів. Їх потрібно захищати. Я не зміг всидіти вдома, адже на Донбасі гинуть українці, захищаючи Вітчизну, нас з вами. Тому я звернувся у військовий комісаріат. А зараз прагну стати вправним артилеристом. І таких як я, в частині багато.

Поряд з артилерійськими підрозділами бойове злагодження проходять й інші, серед яких підрозділи зв’язку, управління, інженерного забезпечення, РХБ захисту, комендантської та медичної служб, інші. З настанням холодів військовослужбовці артилерійської бригади переселилися з наметів у приміщення казарм із центральним опаленням, де після важкої праці біля гармат можна відігрітися і відпочити.

Про це повідомили в четвер на сайті прес-служби (Управлінні преси та інформації) Міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині навчаються влучно стріляти 750 артилеристів з усієї України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів