На Львівщині завершились Міжнародні польові навчання в межах проєкту EU-CHEM-REACT 2 за участю 5 країн

19:19 29 вересня 2021 р.

Фото до новини

На Львівщині сьогодні завершились Міжнародні польові навчання, що проходили в межах проєкту «EU-CHEM-REACT 2» за участю 5 країн. Україну представляв Львівський державний університет безпеки життєдіяльності.

Про це інформує ДСНС, пише Dailylviv.com.

Учасники навчань з Литви, Латвії, Молдови, Республіки Польща та України упродовж трьох днів відпрацювали алгоритми дій під час ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру: розповсюдження небезпечних хімічних речовин на дорозі, ДТП, пожежі у 9-ти поверховій будівлі, ліквідацію невідомого біологічного зараження і загрози в прикордонній зоні тощо.

У процесі ліквідації НС працювали штаб з ліквідації НС, комісія ТЕБ та міжнародний штаб OSOCC. Важливо, що країни діяли як одна злагоджена команда попри те, що складність та специфіка навчань полягала в тому, що ані штаб, ані учасники навчання не знали, яка подія буде наступною, та не готувалися до неї заздалегідь.

Основна мета триденних навчань досягнута: незважаючи на те, що участь у навчанні беруть різні країни, учасники спілкуються різними мовами, рятувальники, медики, психологи та інші служби мали унікальну можливість вчитись діяти спільно, допомагаючи один одному.

Ці навчання є особливими та унікальними ще й тому, бо вони відбулися вперше після довгої перерви через пандемію. Європейська спільнота вкотре показала свою єдність, а вправи, відпрацьовані під час навчань, надовго закарбуються у пам’яті всіх учасників.

Інтерпол, ОБСЄ, ООН: на Львівщині міжнародні польові навчання зібрали учасників з 5-ти країн

У Львові є 70 захисних споруд і понад 5,5 тисячі укриттів

На Львівщині не вщухають польові навчання військових

21-25 вересня на Львівщині відбудуться міжнародні навчання рятувальників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів