На Львівщині призиватимуть з 1 квітня на строкову службу 20-27-річних військовозобов’язаних

14:58 18 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Oлександра Лепетуха / «Урядовий кур’єр»

Як повідомив у середу керівник обласного комісаріату Олександр Тіщенко, на Львівщині планують призвати на строкову службу понад 1500 юнаків.

Тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара Львівського обласного комісаріату, підполковник Олександр Тіщенко, повідомив сьогодні, 18 березня, на брифінгу, що з 1 квітня на Львівщині призиватимуть на строкову службу військовозобов’язаних чоловіків, яким уже виповнилось 20 років. За його словами, новобранців відправлятимуть у військові частини з 14 квітня.

Олександр Тіщенко також поінформував, що, за наказом Президента України, змінено категорії чоловіків, які є придатними. підполковник також конкретизував, що ставати на облік хлопці повинні, як і раніше, у 18 років, однак призиватимуть на строкову службу лише тих, кому вже виповнилось 20 років, і тих, кому ще не виповнилось 27 років.

Т.в.о. військового комісара також зазначив, що після 25 років за законом призовники знімаються з обліку. Тому призвати чоловіків від 25 до 27 років можуть лише за їхнім власним бажанням, після написання заяви у військкоматі.

Окрім того, змінили категорії призовників – відтепер служити можуть солдати із різними хворобами, окрім хронічних, сироти, опікуни й депутатів сільських та селищних рад. Олександр Тіщенко пояснив:

«Якщо раніше брали до війська людину, яка повністю здорова, то зараз введені лише деякі обмеження. Ми можемо призивати людей і зі сколіозом, і з плоскостопією - з усіма нехронічніми хворобами. Зараз ми не будемо брати тільки непридатних до військової служби – різні групи інвалідності».

Призову і надалі не підлягають доглядачі за хворими та недієздатними, коли окрім них немає інших, батьки двох неповнолітніх дітей, колишні засуджені та чоловіки, що виключені із військового обліку. Термін строкової служби становитиме півтора року, а для громадян з вищою освітою – рік і два місяці.

За строковиками зберігатимуть місце праці під час служби. Також їм нараховуватимуть трудовий стаж. Крім того, солдатам платитимуть зарплату – 353 грн в місяць.

Призиватимуть строковиків не тільки до лав Збройних Сил України, а й до Національної гвардії та інших військових формувань. Олександр Тіщенко запевнив, що строковиків не відправлятимуть на службу у зону АТО.

Усі призовники нестимуть службу у частинах, а не відправлятимуться на завдання в зону АТО. Відправлятимуть солдат у частини за регіональним принципом, тобто хлопців з Галичини не посилатимуть на схід».

Т.в.о. військового комісара також наголосив, що під час несення стокової служби будь-хто із солдат може підписати контракт зі Збройними Силами України та відправитись воювати у зону АТО. Підполковник Олександр Тіщенко також поінформував, що на Львівщині на строкову службу планують призвати понад 1500 юнаків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів