На Львівщині призвуть на строкову військову службу понад 1400 хлопців

16:58 1 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили у середу в прес-службі Міноборони, за розпорядженням уряду, Львівська область має направити до війська понад 1400 хлопців, і за цим показником вона посідає друге місце в Україні після Дніпропетровщини.

Сьогодні, 1 квітня, в Україні після майже півторарічної перерви стартував призов на строкову військову службу. У Львівській області процес розпочався планово і організовано.

За розпорядженням Уряду Львівська область має направити до війська понад 1400 хлопців. За цим вона показником посідає друге місце в Україні після Дніпропетровської області.

Усі районні військові комісаріати чітко знають свої завдання і терміни поставки людей у війська. Зокрема, вже о 8-й годині ранку біля Личаківсько-Шевченківсько-Залізничного об’єднаного районного військового комісаріату міста Львів почали юрбитися призовники, кому на цю дату прийшли повістки.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Личаківсько-Шевченківсько-Залізничного об’єднаного районного військового комісаріату, підполковник Владислав Заришняк, цьогорічна призовна кампанія має чимало нововведень і особливостей. Він також розповів.

«По-перше, змінився призовний вік. Якщо раніше призивали хлопців від 18 до 25 років, то відтепер братимемо тих, кому виповнилося 20, але не більше 27 років. Змінився перелік осіб, які підлягають відстрочці по здоров’ю і за сімейними обставинами. 

Втратили право на відстрочку депутати селищних, міських, районних та обласних рад, вчителі, які працюють у загальноосвітніх навчальних закладах не в сільській місцевості. А опікуни мають право на відстрочку лише в тому разі, коли крім них нікому доглядати непрацездатних людей.

До речі, якщо раніше працівники органів МВС знімалися з військового обліку у зв’язку з отриманням спеціального звання, то тепер їм на весь період служби надається відстрочка. Тобто якщо за певних обставин такий працівник звільняється з органів і йому не виповнилося 27 років, то він підлягає призову на строкову військову службу»

Загалом у цьому військкоматі підлягають відправці до війська у квітні-травні близько 250 чоловік. А тим, хто має намір ухилитися від військового і конституційного обов’язку, слід зауважити, що держава надала більше прав та можливостей для працівників органів МВС по порушенню кримінальних справ щодо ухильників з метою проведення оперативно-розшукових заходів по затримці таких осіб.

За рішенням Президента України, нікого зі строковиків у зону АТО не відправлятимуть. Про це повідомили сьогодні, 1 квітня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів