На Львівщині придбають цьогоріч житло 20 сиротам

12:44 26 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: volynnews.com

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службіЛОДА, в обласному бюджеті передбачено 1700 тисяч грн для забезпечення житлом близько 20 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 26 березня, «Щоденному Львову»:

«На 2015 рік в обласному бюджеті передбачено 1700 тисяч грн для забезпечення житлом близько 20 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.

Про це йшлося 25 березня під час засідання комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа у Львівській області.

Як зазначив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської ОДА Володимир Лаврін, купувати житло для таких дітей будуть в межах Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області на 2013-2015 роки. Під час наради розглянули пропозиції щодо придбання або реконструкції житла для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та заслухали представників районів області.

Начальник служби у справах дітей Володимир Лис повідомив, що у Старосамбірському районі планують придбати житло для трьох, а у Кам'янка-Бузькому районі – для двох дітей-сиріт. Своєю чергою, в селі Хватів у Буському районі хочуть реконструювати будівлю колишньої початкової школи під двоквартирний житловий будинок для дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на квартирному обліку та потребують житла.

Придбати житло для чотирьох дітей-сиріт та реконструювати для однієї дитини та однієї особи з числа дітей-сиріт передбачається  й Перемишлянському районі, а у Золочівському районі – для дитини, позбавленої батьківського піклування – одинокої матері, що виховує двох малолітніх дітей. Підсумовуючи роботу засідання комісії, Володимир Лаврін рекомендував представникам райдержадміністрацій підготувати необхідні документи на підтвердження права власності на житло, а управлінням облдержадміністрації документи для розгляду даного питання на сесії Львівської обласної ради».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів