На Львівщині побільшало вакансій, – ЛОДА

13:28 16 березня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «На ринку праці Львівщини й надалі має місце підвищення ділової активності, що позитивно позначається на динаміці пошуку працівників».

Про це повідомили сьогодні, 16 березня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «У січні-лютому послугами служби зайнятості скористалися 19,8 тис. безробітних, що на 4,5 тисячі менше, аніж у відповідному періоді торік. Від підприємств, установ та організацій надійшла інформація про наявність 17 тисяч вакансій, тобто на 1,7 тисячі більше, аніж упродовж двох місяців минулого року».

«Станом на 1 березня в області було 6749 вільних місць праці, у тому числі 5155 – для робітників (76,1%), 1029 – для службовців (15,2%), 565 – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки (8,4%). Позитивним є те, що в регіоні до 13,1% зменшилася частка вакансій з мінімальною заробітною платою (торік було 25,7%), натомість кількість вільних місць праці із винагородою, що перевищує середньообласний показник, збільшилася до 16,3% (минулоріч ця цифра становила 5,3%)», – запевнили також в облдержадміністрації.

«Майже на два відсоткових пункти (до 70,6%) зросла кількість вакансій, у яких пропонований заробіток коливався від мінімального розміру до середнього по області (торік – 68,7%). Середній розмір заробітної плати у вакансіях, відкритих станом на 1 березня, склав 5195 гривень, що на 32% більше, ніж було на початку березня 2017 року», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Зважаючи на зростання потреби в персоналі, служба зайнятості Львівщини максимально докладає зусиль для працевлаштування шукачів роботи у стислі терміни до набуття статусу безробітного. Упродовж перших двох місяців за допомогою служби зайнятості знайшли роботу 8,1 тисячі осіб, у тому числі 1,8 тисячі безробітних, професійним навчанням охоплено 1,7 тисячі краян, до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 0,4 тисячі жителів області», – розповіли також в облдержадміністрації.

«У звітному періоді 44 працедавці, котрі створили нові робочі місця і за скеруванням центрів зайнятості працевлаштували на них 72 безробітних, отримали компенсацію фактичних витрат зі сплати єдиного соціального внеску. Загальна сума повернених коштів становила 952,8 тисячі гривень», – запевнили також в облдержадміністрації.

«Ще 16 клієнтів служби зайнятості поринули у сферу бізнесу, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття для започаткування власної справи. Окрім того, посадовці служби зайнятості допомогли стати на шлях підприємництва особам з числа членів малозабезпечених родин і вимушених переселенців, котрі зголосилися взяти участь у пілотному проекті «Рука допомоги». У січні-лютому комісія, що функціонує при Львівській ОДА, прийняла позитивне рішення щодо надання 24 учасникам цієї програми фінансової допомоги на закупівлю обладнання та матеріалів для організації бізнесу», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів