На Львівщині перевірили автотранспортні підприємства

17:00 15 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Департамент дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської ОДА спільно із державними інспекторами «Укртрансбезпеки» й працівниками патрульної поліції здійснили перевірку автотранспортних підприємств, які здійснюють пасажирські перевезення на автомобільному транспорті загального користування під час випуску транспортних засобів на лінію.

Про це повідомили в понеділок, 15 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Перевірки здійснювалися з метою забезпечення стабільної роботи громадського транспорту у період з 11 червня до 11 липня цього року відповідно до статті 6 Закону України «Про автомобільний транспорт», Положення про департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації № 89/0/5-18 від 1 лютого 2018 року, договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування».

«При виявленні порушення вимог чинного законодавства України під час випуску транспортних засобів на лінію, Управлінням Укртрансбезпеки у Львівській області та Управлінням Патрульної поліції у Львівській області ДПП НП України було складено відповідні акти, після розгляду яких до перевізників застосовуватимуться відповідні адміністративні-господарські заходи, а департаментом, як замовником перевезень, приймаються відповідні управлінські рішення», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Найбільш поширеними порушеннями були неналежний технічний стан транспортних засобів, відсутність вогнегасника/аптечки та відсутність у водія усіх дозвільних документів на підставі яких виконуються пасажирські перевезення. Надзвичайно важливо проводити роз'яснювальну роботу, профілактичні заходи, особливо серед водіїв автомобільного пасажирського транспорту. Адже дуже в багатьох випадках ДТП трапляються саме через нехтування елементарними правилами безпеки», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Окрім контролю, дуже важливим питанням є саме свідомості як водіїв, так і керівників автотранспортних підприємств. Такі заходи в першу чергу спрямовані задля забезпечення безпеки дорожнього руху на території області та з метою підвищення якості послуг, що надаються громадянам у сфері автомобільних пасажирських перевезень», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів