На Львівщині перекривали міжнародну трасу Київ-Чоп

09:15 13 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

12 березня поблизу селища Великосілки Кам'янко-Бузького району, що на Львівщині, місцеві активісти перекривали трасу міжнародного значення Київ-Чоп. Причиною такої акції стало ігнорування керівництвом області позиції районної громади та імовірне призначення нового голови Кам'янко-Бузької районної адміністрації Андрія Андрущенка.

«На Львівщині півсотні місцевих перекривали трасу міжнародного значення Київ-Чоп», – повідомила «Gazeta.ua»:

«12 березня поблизу селища Великосілки Кам'янко-Бузького району, що на Львівщині, місцеві активісти перекривали трасу міжнародного значення Київ-Чоп. Причиною такої акції стало ігнорування керівництвом області позиції районної громади та імовірне призначення нового голови Кам'янко-Бузької районної адміністрації Андрія Андрущенка.

Близько півсотні обурених місцевих мешканців вийшли із прапорами та плакатом на пішохідний перехід поблизу контрольно-пропускного пункту біля села Великосілки. Впродовж двох годин вони блокували рух автотранспорту, маючи на меті звернути увагу представники органів виконавчої ради на вимоги місцевих громад.

Представник комісії громадської довіри Кам'янка-Бузького району Володимир Онисько зазначив під час акції: «Без нашої згоди голова Львівської ОДА подав до Адміністрації президента подання на призначення головою РДА Кам'янка-Бузького району Андрія Андрущенка, який, на нашу думку, не є найкращою кандидатурою. Бо під час своєї роботи на посаді голови селищної ради у Старому Яричові його було помічено у зловживанні владою та незаконній торгівлі земельними ділянками». 

Роман Олексевич, представник Прибужанської територіальної громади, пояснив чим людей доведено до таких відчайдушних кроків. Активіст підкреслив: «Громада хоче, щоб керівництво району взяло на себе відповідальність за захоплене майно, за доведені до банкрутства підприємства і нарешті розпочало процес створення виконкомів і їх передачі територіальній громаді».

Перекриття траси Київ – Чоп – це лише перша попереджувальна акція, розповіли активісти протесаної акції. Володимир Онисько запевнив: «Якщо влада надалі ігноруватиме нашу думку і, попри все, призначить головою РДА Кам'янка-Бузького району Андрія Андрущенка, ми проведемо масштабну акцію в день його призначення на посаду». 

Після завершення акції протесту представники територіальної громади спільно підписали резолюцію про те, що всіх голів РДА мають призначати винятково з числа кандидатур, які визначили в законний спосіб територіальні громади або утворені ними об'єднання. Цей документ з підписами активістів буде скеровано до Президента України, Кабінету Міністрів та голови Львівської ОДА Олега Синютки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів