На Львівщині отримали власне житло четверо дітей, позбавлених батьківського піклування

17:29 16 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили у вівторок у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 16 грудня, у селі Лавриків Жовківського району урочисто вручили Державні акти права власності на житловий будинок чотирьом дітям, позбавленим батьківського піклування.

У прес-службі ЛОДА повідомили у вівторок, що сьогодні, 16 грудня, у селі Лавриків Жовківського району урочисто вручили Державні акти права власності на житловий будинок чотирьом дітям, позбавленим батьківського піклування. У повідомленні також конкретизують:

«Документи на право власності родині Липак вручили заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук та голова Львівської обласної ради Петро Колодій. Як повідомив Володимир Харчук, придбати будинок для дітей вдалося завдяки реалізації Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у Львівській області на 2013-2015 роки. Він також зазначив:

«Незважаючи на важку економічну ситуацію в державі, завдяки спільним зусиллям обласної адміністрації, обласної ради, районних органів влади та органів місцевого самоврядування вдалося придбати житло для цих дітей-сиріт. Діти стали власниками цегляного одноповерхового будинку, загальною площею 67,6 кв. м., житловою – 35, 6 кв. м».

Двоє старших хлопців, яким придбали цей будинок, влаштовані на повне державне забезпечення: один закінчив Новояворівський професійний ліцей у 2014 році, інший закінчує цей заклад у 2015 році. Молодші — брат і сестра, влаштовані у прийомну сім'ю в Тернопільській області.

Після закінчення навчання та вибуття із прийомної сім'ї, діти не мали б можливості проживати за місцем своєї реєстрації, оскільки будинок, у якому вони зареєстровані, непридатний для проживання, а власного житла діти не мали.

Будинок для дітей був придбаний за 189 500,00 гривень з місцевого бюджету Жовківського району Львівської області, з яких 130 000,00 гривень були перераховані на підставі рішення Львівської обласної ради, а 59 500,00 гривень - на підставі рішення Жовківської районної ради».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів