На Львівщині навчалися знешкоджувати терористів і звільняти заручників (відео)

19:15 31 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили у вівторок у прес-службі обласного управління МВС, під час командно-штабних і тактико-спеціальні навчань бійці знешкодили терористів, котрі захопили адміністративну будівлю та звільнили заручників.

Під час командно-штабних та тактико-спеціальні навчань, проведених підрозділами та службами Львівського обласного управління спільно з підрозділами Національної гвардії України, бійці знешкодили терористів, котрі захопили адміністративну будівлю та звільнили заручників. У навчаннях взяли участь бійці батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення, Державної служби охорони, Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, інспектори Державної автомобільної інспекції, слідчо-оперативна група, бригада швидкої медичної допомоги та бійці Національної гвардії України.

Оперативне командування навчаннями здійснювали: заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки ГУМВС України у Львівської полковник міліції Сергій Маруняк, начальник Штабу ГУМВС полковник міліції Юрій Гладун, заступник начальника управління громадської безпеки ГУМВС полковник міліції Андрій Гребенюк, керівники служб та підрозділів. За легендою, важливий об’єкт інфраструктури міста захопили терористи, взявши при цьому в заручники чотирьох осіб.

На місце події негайно прибула група ведення переговорів, наряд ДСО та бійці Національної гвардії України,котрі оточили будівлю по периметру. За ними прибули слідчо-оперативнагрупа та група захоплення батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення. Далі – експерти–вибухотехніки та медики. Усі учасники навчань мали чітко визначені задачі.

Оскільки терористи не вступали у переговори, командуванням було прийнято рішення про штурм. Бійці групи захоплення при підтримці інших підрозділів успішно штурмували будівлю, знешкодили усіх терористів та звільнили заручників. Під час штурму поранення руки отримав один з заручників. Після завершення операції медики надали йому першу допомогу.

«Коли у країні проводиться антитерористична операція і навіть у мирних областях лунають вибухи, такі навчання проводити необхідно. Бійці отримують навички роботи в умовах, максимально наближених до бойових, різні підрозділи співпрацюють між собою і це дає впевненість, що при виникненні такої ситуації усі будуть знати своє місце і виконають своєзавдання», – розповів по завершенні навчань Сергій Маруняк.

Участь у навчаннях взяли 78 працівників міліції. Під час штурму правоохоронці використовували табельну зброю, світлошумові гранати таінше спеціальне обладнання. Бійці Національної гвардії України прибули намісце події на новому броньованому автомобілі КрАЗ українського виробництва.

«Спостерігачі оцінили навчання на «добре». Усі виявлені недоліки ми обговоримо під час підсумкової наради і командири підрозділів доведуть до усіх бійців про допущені помилки», – підсумував Сергій Маруняк.

Про це повідомили сьогодні, 31 березня, в прес-службі (відділ зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів