На Львівщині натрапили цього року на 799 вибухонебезпечних предметів і 2540 набоїв

14:35 29 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Піротехніки продовжують знищувати те, що залишили після себе учасники Другої світової війни.

З початку року на території Львівської області виявлено 799 вибухонебезпечних предметів, 2540 набоїв та 42 підривника в 205 місцях. Зокрема, 28 липня о 10:23 до рятувальників надійшло повідомлення, що в селі Наконечне Перше Яворівського району під час проведення земляних робіт на території цвинтаря було виявлено сім 82-міліметрових мінометних мін часів ІІ Світової війни. Цього ж дня о 14:50 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпаси вилучено та знищено встановленим порядком.

Також 28 липня, о 14:15, надійшло повідомлення, що в селі Тур’я Буського району виявлено два предмети, зовні схожі на 152-міліметрові артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни. А о 19:31 до рятувальників надійшло ще одне повідомлення, що в селі Модричі Дрогобицького району виявлено предмет зовні схожий на 80-міліметрову мінометну міну часів ІІ Світової війни.

Про виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи й подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення боєприпасів. Про це повідомили сьогодні, 29 липня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів