На Львівщині готуватимуть практично весь спектр військових фахівців для Сухопутних військ України, – Міноборони (відео)

15:10 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

У прес-службі Міністерства оборони повідомили в п’ятницю: «На базі 169 та 184 навчальних центрів Збройних Сил України, що на Чернігівщині та Львівщині відповідно, готуватимуть практично весь спектр військових фахівців для Сухопутних військ.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«Перші партії мобілізованих із військових комісаріатів Києва та інших міст України прибувають до пунктів прийому особового складу, розгорнутих на базі п’яти навчальних центрів Збройних Сил України» – повідомили сьогодні, 30 січня, в прес-службі Міністерства оборони, конкретизуючи при цьому:

«Після проходження процедури прийому, яка передбачає забезпечення військовослужбовців обмундируванням, військовим спорядженням, розміщення в казармах та наметових містечках, проведення відповідних інструктажів тощо, з ними розпочнуться планові заняття. Так, на базі 169 та 184 навчальних центрів Збройних Сил України, що на Чернігівщині та Львівщині відповідно, готуватимуть практично весь спектр військових фахівців для Сухопутних військ.

Курс підготовки, залежно від специфіки кожної спеціальності, триватиме близько місяця, після чого відбудеться розподіл військовослужбовців по військових частинах. Одночасно з солдатами та сержантами підготовку проходитимуть мобілізовані офіцери запасу. 

Це командири механізованих, танкових, десантних, артилерійських та інженерних підрозділів, фахівці по роботі з особовим складом, а також військові диригенти. Впродовж 26 днів з ними буде проведено комплекс теоретичних і практичних занять, під час яких вони пригадають та вдосконалять свої командирські навички за відповідними військово-обліковими спеціальностями.

При цьому велика увага приділятиметься навчанню офіцерів основ роботи з особовим складом у сфері морально-психологічного забезпечення, командирського лідерства, надання психологічної допомоги підлеглим у кризових ситуаціях та іншим специфічним вмінням, необхідним для ефективного управління підрозділами.

Заняття з мобілізованими проводитимуть досвідчені офіцери, які мають значний досвід виконання бойових завдань в рамках антитерористичної операції на сході України, а також у миротворчих та навчальних місіях в Афганістані, Республіці Ірак, Африці та колишній Югославії. Під час зборів мобілізовані проживатимуть у наметових містечках, де вже розгорнуті польові кухні та їдальні, довідково-інформаційні пункти та інші необхідні об’єкти соціально-побутової інфраструктури».

Про це повідомили в п’ятницю в прес-службі Міністерства оборони України. Натомість на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» інформують сьогодні, 30 січня:

«Перші новобранці четвертої хвилі мобілізації поступово починають прибувати до військового навчального центру, розташованого на Львівщині. Чоловіків будуть посилено навчати 26 діб, після чого вони відправляться у свої військові частини. Лише після цього відбудеться їхня ротація до зони АТО.

Кількість мобілізованих не розголошують задля безпеки бійців. В той же час, керівництво центру наголошує, що навчити та поселити зможуть усіх.

Усі новобранці різного віку та з різних областей України. Деякі пішли добровільно, інші звернулися до військкомату після отримання повістки. Та для всіх чоловіків спільним є бажання захищати країну та усвідомлення потреби допомогти тим, хто вже воює у зоні АТО.

«Це в нас зараз такий обов'язок, у чоловіків, щоб вони не забували, що це їхня робота», – каже 54-річний Віктор із Черкащини, який пішов добровольцем. Він розказав, що вже служив і збирається згадати старі навички. За словами чоловіка, будь-які спроби родини відмовити йоговід поїздки були марними.

Чоловіків не лякає ні майбутня важка муштра, ні незручні спальні місця, адже жити рядовим солдатам доведеться у наметах. І добровольці, і мобілізовані не вбачають у цьому особливих проблем.

«Звичайно після домашньої спальні тут гірше, але спати дома і думати, що там хтось під вогнем, в снігах, хтось у полоні, мені було набагато гірше», – каже мобілізований Олександр.

«Для цього часу – то нормальні умови, будемо мирно жити і буде краще», – підтримує чоловіка доброволець Віктор.

За словами заступника начальника тилу Академії сухопутних військ Олександра Мельничука, новобранцям створили усі умови для зручного проживання. «Вони мають своє ліжко, матрац гарної якості, ковдра, подушка, наволочка, простирадло. Опалюється приміщення пристроєм типу буржуйкі, температура не нижче 18-20 градусів», – перераховує заступник. Офіцерів планують поселити у казармах.

Протягом четвертої хвилі мобілізації Міністерство оборони планує зібрати фахівців майже 30-ти спеціальностей. Наразі особливо необхідними вважають танкістів та командирів наземних артилерій.

За словами першого заступника начальника Академії сухопутних військ Олександра Сивака, Міноборони зробило висновки із перших хвиль мобілізації. Основний акцент буде на практичні заняття із різною технікою. «Основа цього курсу це 80 відсотків практичних занять, занять на озброєній техніці, занять на місцевості, практичних занять із засобами зв'язку, із засобами ураження», – розповідає Сивак. За словами керівництва навчального центру, головне, чим відрізняються мобілізовані четвертої хвилі, є більш високий рівень свідомості та шалене бажання захистити рідну землю.

Нагадаємо, що мобілізованих українців на Яворівському полігоні навчають інструктори із зони АТО».

Про це повідомили в п’ятницю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Як інформував «Щоденний Львів», на Львівщині навчають мобілізованих з усієї України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів