На Львівщині будуватимуть 12 оборонних споруд (відео)

23:00 14 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Юрія Бірюкова в інтернет-мережі «Facebook»

Як повідомив в.о. начальника управління капітального будівництва ЛОДА Богдан Островський, на Яворівському полігоні вже почали будувати тренувальну споруду.

На Львівщині будуватимуть 12 новітніх оборонних споруд, з яких 11 відправлять на Схід. Про це заявив в.о. начальника управління капітального будівництва ЛОДА Богдан Островський.

За його словами, аналогічним будівництвом займатиметься ще 11 областей. Тренувальну споруду вже почали будувати у Старичах, на території Яворівського полігону.

Островський також заначив: «Ця споруда розроблена державним проектним інститутом міністерства оборони. Будівництво планується завершити до 25 травня. Кошторисна її частина складає 2,5 мільйони гривень». 

Будуватимуть фортеці не тільки львівські майстри. Уряд СКЕРУВАВ На будівництво 850 мільйонів гривень. Але в Міноборони відмовилися коментувати з міркувань безпеки те, як витрачають урядовці гроші платників податків. Як виглядають так звані опорні пункти – може побачити будь-хто в інтернеті, до прикладу на сторінці радника адміністрації президента Юрія Бірюкова в інтернет-мережі «Facebook».

Експерти кажуть, будувати оборонні споруди на Сході треба, але непокояться, аби хороша ідея не стала способом зарити гроші у землю. Укріплювати фортецями будуть лише гарячі точки на Сході України.

Міста такими опорними пунктами не облаштовуватимуть, бо фортифікації, як укріплення населеного пункту, втратили своє значення ще останню чверть ХІХ століття. Про це повідомив сьогодні, 14 травня, «Телеканал новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів