На кордоні Україна-Польща створюватимуть буферні зони для черг у 600 авт

09:32 24 грудня 2013 р.

Фото до новини

Напередодні Різдвяних свят значно збільшився вантажний рух через українсько-польський кордон, і водії примушені стояти в черзі по кільканадцять годин.

Про це інформує Польське радіо.

Перед пунктом перетину державного кордону автомобілям не не можна ні випереджати, ні обминати один одний. ТОму Митна палата Польщі вирішила навести порядок на під’їзних дорогах до терміналів.

Задля впорядкування черг, прикордонні служби, у разі такої необхідності, створюватимуть буферні зони зі світлофорами. Мобільні патрулі перевірятимуть теж, чи водії дотримуються нових правил. У кожному пункті перетину кордону прикордонні служби, в робочому порядку, вирішуватимуть питання про створення таких зон – пояснила Мажена Сємєнюк з Митної палати у містечку Бяла Подляска (Białа Podlaskа):

- Ось, наприклад, у Дорогуську, буферні зони створюватимуться тоді, коли в черзі до перетину кордону стоятиме 600-т і більше вантажних машин. У першій половині цієї черги буде встановлено світлофор з червоним світлом, тобто після 300-от машин закінчиться перший буфер, а далі розпочнеться друга буферна зона. Вантажівки з другої буферної зони в’їжджатимуть до першої зони щойно тоді, коли всі машини з першого сектора перетнуть кордон, - підкреслила представниця Митної палати.

Прикордонні служби сподіваються посиленого руху в пропускних пунктах на сході Польщі, тобто Кузниці, Дорогуську, Гребенному, Корощині, Зосіні, Безлєдах та Ґжехотках.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів