На Донбасі зимуватимуть близько 30 тисяч українських військових, – волонтер

21:00 22 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wartime.org.ua

Про це повідомив із посиланням на розвідників один зі засновників ініціативи «Допоможи армії України напряму» Сергій Бордюг.

Після Мінських угод грошова допомога армії зупинилась, а військовим треба купувати зимовий одяг. Про це повідомив в інтерв’ю один зі засновників ініціативи «Допоможи армії України напряму» – волонтер Сергій Бордюг.

За його словами, війна аж ніяк не закінчилась, частина військових залишається на фронті на цілу зиму і їх треба одягнути в теплий одяг, а це потребує значних витрат. «Зупинятися не можна. Буквально 2-3 дні тому у мене був зв'язок з одним з підрозділів розвідки. І перше, що я почув, було ось що: «Сергію Михайловичу, ми залишаємося в зиму», – зазначив волонтер. Він також повідомив, що одразу написав повідомлення у соціальних мережах, однак реакція була слабенькою. 

«Хоч є один відгук, і вже сьогодні зі Житомира відправляють 150 пар теплих шкарпеток», – розповідає Бордюг.

Він пояснює, що кількість потреб є значно більшою, аніж шкарпетки. Зокрема –термобілизна, спальники тощо. 

«Я в батальйон відправив тільки 60 спальників, а потреба – 306. Це тільки для тих «похресніків», яким я допомагаю», – каже волонтер. Він також зауважив, що, за його інформацією, військовим доведеться часто залишатися в лісі на ночівлю, тому вже зараз українській армії закуповують теплі пояси, хімічні грілки. 

«Може, вдасться якось вставляти ці грілки в пояси, робити якісь спеціальні кишеньки. Тому що залишатися взимку в лісі на нічліг – справа нелегка», – додає волонтер. 

За його словами, окрім цих речей, в зоні АТО треба купити коліматор, який коштує близько 8-10 тисяч грн. Бордюг розповів, що він особливо стане в пригоді для Романа з 95-ї Житомирської аеромобільної бригади, який постійно працює на ногах. 

Волонтер пояснює: «Якщо не надати військовим підтримки, то під час ведення воєнних дій вони будуть хворіти, і боєздатність солдата буде зведена до нуля. За інформацією Бордюга, на сьогоднішній день, за різними даними, в зоні АТО зимуватиме 30 тисяч солдат.

Про це волонтер Сергій Бордюг розповів в інтерв'ю, опублікованому сьогодні, 22 вересня, на сайті інтернет-порталу «Цензор.нет».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів