На Донбасі розпочалося загострення конфлікту, – ОБСЄ

15:00 19 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості випадків порушення режиму тиші на Донбасі на 70%.

Про це розповів під час брифінгу у п'ятницю перший заступник голови СММ в Україні Олександр Хуг, який зазначив: «На жаль, ніяких зрушень у процесі відведення сил і розмінування не спостерігається. Навпаки спостерігачі побачили масштабну кількість нових траншей вздовж лінії розмежування, що свідчить про початок чергових військових дій»

Заступник голови СММ в Україні констатував: За останній тиждень ситуація на Сході України значно погіршилася. Ми зафіксували понад 6,5 тисячі порушень режиму припинення вогню. Це більш ніж на 70%, порівняно з попереднім звітнім періодом».

Олександр Хуг додав: «Фіксувалось значне збільшення випадків використання забороненого важкого озброєння – понад 370 разів у період з 8 по 14 січня, в той час як в перший тиждень січня було лише 6 таких випадків. Цифри не можуть передати все те, що там відбувається. Скільки б випадків порушення тиші ми не фіксували, конфлікт не вщухає… Насильство стало частиною життя людей, які там проживають».

Представник ОБСЄ зазначив, що минулого тижня, через розрив міни постраждав водій таксі із Макеєвки і це не поодинокий випадок. Він додав, що за минулий рік від обстрілів та розриву мін загинули чи були сильно травмовані понад 40 дітей.

«Для когось це просто новини, а для жителів Донбасу це реалії життя. Люди живуть в настільки жахливих умовах, які десятиліттями не бачили ніде у Європі», – сказав Хуг. За його словами, ОБСЄ зафіксували, що минулого тижня в окупованих районах люди жили без електроенегії, газу та тепла.

Про це повідомили сьогодні, 19 січня, в інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів