Мисливську службу в Україні створять за прикладом поліції, – Держлісагентство

12:20 23 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: lesovod.org.ua

Голова Держлісагентства Христина Юшкевич вважає: «Сьогодні в країні дуже багато ветеранів АТО. Хороших, чесних і патріотично налаштованих людей, які вміють поводитися зі зброєю».

Нову мисливську службу в Україні збираються створити за прикладом Нацполіції до кінця року, до неї планують залучити учасників АТО. Про це повідомила т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич в інтерв’ю «24 каналу», яка також зазначила:

«Ми проаналізували стан мисливського господарства. Скажу відверто – він критичний. У порівнянні з минулим роком, кількість парнокопитних, у підпорядкованих нашому агентству лісах, зменшилася на 2,6 тисячі голів. І це досить велика втрата для мисливського фонду країни. Для виправлення ситуації необхідно створювати мисливську службу.

Фінансова ситуація в країні складна. Тому будемо працювати над тим, щоб залучити до проекту закордонних інвесторів. Сподіваюся, що до кінця року ми зможемо її запустити.

На нову мисливську службу будуть покладені функції щодо боротьби з браконьєрством, моніторингом якості ведення справ у мисливських угіддях та надання практичної чи навчальної допомоги мисливцям. Створюватися ця служба буде за прикладом Національної поліції України.

Будь-хто зможе подати заявку на участь у конкурсі, пройти співбесіду, тестування і приступити до роботи. Це буде зовсім нова, ні на що раніше не схожа структура. Заробітна плата буде збільшена. Мова йде про суму, не меншу ніж вісім тисяч гривень на місяць.

Впевнена, що з кадрами у нас не буде проблем. Сьогодні в країні дуже багато ветеранів АТО. Хороших, чесних і патріотично налаштованих людей, які вміють поводитися зі зброєю. Більшість з них залишилася без роботи після демобілізації. Створивши службу, ми не тільки зможемо кардинально змінити ситуацію в мисливській галузі, але і дати хорошу, достойну роботу тисячам ветеранів».

Про це повідомили на сайті «Урядового порталу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів