Минулої доби на водоймах Львівщини врятували двох чоловіків, але стільки ж втопилися

10:30 17 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадує основні правила безпечного відпочинку на воді.

16 серпня о 11:35 в реанімаційне відділення Миколаївської центральної районної лікарні госпіталізували чоловіка 1958 року народження. Місцеві рятувальники, які чергували на рятувальному пості озера «Байкал» Миколаївського району, врятували чоловіка й передали медикам.

Натомість о 17:15 в реанімаційне відділення цієї ж Миколаївської центральної районної лікарні госпіталізували потерпілого 1966 року народження. Місцеві рятувальники врятували чоловіка, який топився на озері «Байкал» станція Задорожне Миколаївського району.

На жаль, упродовж доби на воді втопилися двоє чоловіків. 16 серпня о 16:07 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в селі Лапаївка Пустомитівського району в місцевому озері виявлено тіло львів’янина 1978 року народження без ознак насильницької смерті. Цього ж дня о 20:40 рятувальники отримали повідомлення про те, що в озері в селі Грушів Яворівського виявлено тіло жителя села Середкевичі 1977 року народження, без ознак насильницької смерті.

Попри численні застереження рятувальників, люди продовжують нехтувати усіма правилами безпеки, наражаючи своє життя на небезпеку. Тому Державна служба з надзвичайних ситуацій України нагадує мешканцям основні правила безпечного відпочинку на воді, дотримання яких вбереже вас від біди:

«Купатись дозволено тільки в місцях, які визначені місцевими органами виконавчої влади та обладнані для купання людей. Не пірнайте з містків, дамб, дерев, високих берегів.

Не використовуйте для плавання такі небезпечні засоби як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інші знаряддя не передбачені для плавання. Не вживайте спиртні напої під час купання.

Не допускайте у воді ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук та ніг. Не подавайте помилкові сигнали небезпеки.

Ніколи не купайтеся наодинці. На березі хтось повинен стежити за вами. Не допускайте купання дітей без супроводу дорослих».

Про це повідомили сьогодні, 17 серпня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів