Мостиські прикордонники вшанували полеглих побратимів

15:00 31 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Держприкордонслужби України

Події серпня 2014 року завдали найбільших втрат Державній прикордонній службі України за весь період проведення АТО: загинули 26, зникли безвісті 5 та було поранено 76 прикордонників.

«Мостиські прикордонники хвилиною мовчання вшанували полеглих на сході України побратимів», – повідомили сьогодні, 31 серпня, в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, де також розповіли подробиці:
«Хвилиною мовчання на шикуванні усього персоналу в управлінні та на всіх підрозділах охорони кордону Мостиського прикордонного загону вшанували сьогодні пам'ять загиблих прикордонників під час виконання бойового завдання в зоні АТО. Події серпня 2014 року завдали найбільших втрат Державній прикордонній службі України за весь період проведення АТО: загинули 26, зникли безвісті 5 та було поранено 76 прикордонників. Бій біля прикордонного пункту пропуску «Довжанський», прорив з так званого «Довжанського котла», підрив фугасу під час вивезення поранених з Амвросієвки та Лисичого, обстріл базового табору прикордонників впс «Станично-Луганське», бій під Красною Таловкою, обстріл катеру морської охорони під Маріуполем назавжди закарбуються в пам’яті сучасних прикордонників. Мужність та героїзм наших побратимів під час виконання бойового завдання є прикладом самовідданого служіння Батьківщині, українському народові, патріотизму і вірності обов'язку, непереборної мужності і стійкості в ім'я миру в нашій державі, в ім'я України.
Мостиські прикордонники ні тоді ні тепер не стоять осторонь завдань національної безпеки держави та сумлінної служби на кордоні. В цілому з числа військовослужбовців та цивільних працівників Мостиського прикордонного загону, які у складі бойових окремих та зведених прикордонних підрозділів виконували та виконують завдання на сході України, понад 500 прикордонників вже отримали статус учасника бойових дій.
Прикордонники пам’ятають подвиги побратимів та своєю ратною службою щодня примножують славні традиції прикордонного відомства. Так сьогодні ще шість військовослужбовців з числа строковиків отримали свої зелені берети за сумлінну службу та показники в охороні державного кордону. Окрім відповідального ставлення до виконання завдань служби ці прикордонники також вже здали заліки на право виконувати обов’язки старшими прикордонних нарядів. Крім цього, шістьом випускникам Кінологічного навчального центру, які пройшли спеціальний курс підготовки і яким було присвоєно чергове військове звання молодшого сержанта, урочисто вручили відповідні погони на знак подолання першого щаблю кар’єрного зростання в прикордонній службі. Військовослужбовців призначено на відповідні посади інструкторів-кінологів на відділах прикордонної служби прикордонного загону».
Про це повідомили сьогодні, 31 серпня, на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів