Молодших сержантів батальйону «Львів» нагороджено медалями «За бездоганну службу»

17:54 31 жовтня 2014 р.

Фото до новини

Як повідомили в п’ятницю у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, за проявлену відданість службовому обов’язку й Присязі народові України, мужність та самопожертву в протистоянні з озброєними терористами молодших сержантів міліції Івана Яцейка й Степана Василенка нагороджено медаллю «За бездоганну службу».

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС розповіли сьогодні, 31 жовтня, в повідоменні «Арсен Аваков вручив Державні нагороди бійцям батальйону «Львів»:

«Іван Яцейко – 21 рік, закінчив Львівський технікум залізничного транспорту. Під час бою з терористами отримав поранення ноги. Степан Василенко – 24 роки, заочно вчиться на юридичному факультеті Національного університету ім. Івана Франка. У тому ж бою був поранений в плече.

Іван та Степан добровільно зголосились вступити на службу до батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» Головного управління МВС України у Львівській області. Після навчання в червні, у званні молодшого сержанта міліції, були зараховані до складу батальйону.

«За час служби хлопці зарекомендували себе як виконавчі та дисципліновані працівники, котрі володіють усіма необхідними професійними якостями. До виконання службових обов’язків ставляться чесно та сумлінно», – охарактеризував бійців очільник міліції Львівщини ДмитроЗагарія.

22 липня молодші сержанти міліції Іван Яцейко та Степан Василенко у складі батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» були відряджені у Луганську область для несення служби по охороні громадського порядку в районах проведення антитерористичної операції та з метою забезпечення правопорядку.

А 16 серпня у селищі Кримське, в ході бою з групою сепаратистів, обидвоє отримали поранення. У тому ж бою смертельне поранення отримав ще один боєць батальйону – молодший сержант міліції Василь Попович, котрий посмертно був представлений до Державної нагороди.

«За проявлену відданість службовому обов’язку, Присязі народові України, мужність та самопожертву у протистоянні з озброєними терористами, молодшого сержанта міліції Івана Яцейко та молодшого сержанта міліції Степана Василенко, міліціонерів батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів» Головного управління МВС України у Львівській області нагородити Державною нагородою України – медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня», – йдеться у наказі про нагородження, підписаному Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим.

Церемонія нагородження проходила у приміщенні Міністерства внутрішніх справ України. Нагороди бійцям вручали міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов та міністр оборони України Степан Полторак.

 «Звичайно, ми дуже хвилювались. Особливо, коли Міністр внутрішніх справ вручав нам нагороди. Але одночасно – це дуже приємні переживання. Наразі я продовжую лікування, тому що прострелене плече ще не повністю загоїлось, а потім – у рідний батальйон», – розповів Степан Василенко».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів