Міський голова Львова пообіцяв, що дасть доручення перевірити очисні споруди

15:30 26 червня 2017 р.

Андрій Садовий визнав, що «неприємний запах є».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 26 червня: «Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив сьогодні під час брифінгу, що дасть доручення профільному заступнику, щоб він провів дослідження на наявність токсичних речовин на очисних спорудах ЛМКП «Львівводоканал», які в подальшому планують довести до безпечного європейського рівня».

У міськраді також цитують сказане Андрієм Садовим із цього приводу: «Я не знаю жодного випадку стосовно летальності від токсичних речовин на очисних спорудах. Ми є всі живі люди і кожен з вас може в той чи інший момент мати погане самопочуття. Прив’язувати це до очисних споруд – не коректно».

Міський голова також нагадав: «Мабуть, ви пригадуєте проблему, яка була у Львові два-три роки тому назад: проблему запаху. На сьогоднішній день, враховуючи цей комплекс робіт, який ми впроваджуємо у місті Львові, враховуючи кількість затворів, які ми міняємо, ситуація змінюється в кращу сторону. Але, щоб ви розуміли, ще дуже далеко до ідеалу».

Андрій Садовий  також запевнив: «Ми спільно є Європейським банком реконструкції та розвитку переходимо до наступної фази співпраці: будівництва окремої станції, яка буде перетворювати мул в електроенергію. Ця електроенергія буде використовуватися водоканалом і це надзвичайно цікава технологія. Ми працювали близько 10 років, щоб уможливити цей проект тому, що його починав ще колись Північний інвестиційний банк, який передав це Європейському банку реконструкції та розвитку: в проектній частині все зроблено».

Міський голова також зазначив: «Якщо говорити про очисні споруди, то туди потрібно інвестувати надзвичайно великі кошти, щоб довести їх до безпечного європейського рівня. Ми шукаємо кошти, тобто робота у цьому напрямку ведеться дуже активна і взагалі, на мою думку, цей завод буде прикладом для всієї України тому, що я не знаю де в місті України є збудований такий завод по переробці мулу, який з’являється після очистки стоків».

Андрій Садовий  також запевнив: «Перше, що я зараз зроблю, дам відповідне доручення профільному заступнику, щоб він особисто взяв питання про токсичність речовин на очисних спорудах під контроль, підключив всі необхідні служби. Нічого страшного немає у тому, щоб ще раз провести дослідження тому, що життя людей – це завдання номер один».

Міський голова також визнав: «Ми тут стоїмо і колектор ще не завершили монтувати, тому ви відчуваєте, що неприємний запах є. Коли закінчать ці роботи, то цього не буде. Я насправді завжди схиляю голову перед тими працівниками, які працюють у водоканалі тому, що їм треба спускатися в колектора, працювати там, і це така неприємна робота, це дійсно потрібно мати дуже хороше здоров’я. Але хтось повинен це робити, адже ми люди і продукуємо відходи, тому потрібно з цим вміти належно поводитися».

Про це поінформували сьогодні, 26 червня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів