Міськрада Львова відмовилася узгоджувати графіки вимикання струму

12:43 18 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як пояснили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, міський голова Львова Андрій Садовий не бачить потреби вимикати електроенергію.

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, міський голова Львова Андрій Садовий пояснив сьогодні, 18 грудня, ситуацію, яка виникла з «Львівобленерго» щодо відімкнень електропостачання:

«Це недопустимо і цього не можна погоджувати. Бажання приватних компаній, щоб міська влада погодила відключення – це нонсенс, абсурд. Це не є компетенція органу місцевого самоврядування. Є вимога від міста до приватної структури, щоб вона належним чином виконувала свої функції.

Якщо хтось з мешканців своєчасно не заплатить кошти – приходять і вимикають. А коли Обленерго годинами вимикає світло, люди не мають жодних компенсацій, виходить з ладу електрообладнання, тоді Обленерго мовчить.

Має бути повага. Факт приватизації енергетичних підприємств, на мою думку, був великою помилкою. Приватні власники не змогли забезпечити належного управління і функціонування. Інвестиції є недостатніми, а прибутки, які вони отримують, є в рази більшими. Це питання державної політики, яка має бути збалансованою. 

Я не бачу сьогодні потреби вимикати електроенергію в місті. Ми у Львові електроенергію не виробляємо, крім, як для своїх власних потреб на підприємстві «Львівтеплоенерго». Інша енергія нам приходить і це питання приватної структури «Львівобленерго». Місто тут не задіяне. Колись місто мало вплив. Потім держава від нас цей вплив забрала».

Також мер пояснив, чому саме мерія не погоджує графіки, які подає «Львівобленерго»: 

«Щоб перекинути відповідальність, щоб потім людям сказати, що мерія погодила. Ми будемо з людьми і будемо за людей. Ми спільно з людьми будемо ставити на місце «Львівобленерго». Бо воно порушує норми здорового глузду і законодавства. 

Я вимагаю, щоб енергетики працювали з повагою до людей. Якщо в країні є форс-мажорні обставини, то це треба прямо людям говорити. Треба в угоди з людьми вписувати пункт, якщо енергетики не подають своєчасно електроенергію, то вони повинні компенсувати, платити штрафні санкції. A виходить, що все проти простих людей».

Як інформував «ЩЛ», сьогодні «Львівобленерго» тимчасово позбавлятиме електропостачання ті ж вулиці, що й учора

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів