Міському голові Львова передали петицію

18:52 27 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Ігоря Зінкевича в інтернет-мережі «Facebook»

Жителі трьох районів вимагають від Андрія Садового скасувати «транспортну реформу».

У четвер, 27 жовтня, до Львівської міськради прийшли, щоб висловити протест проти перенесення кінцевих зупинок приміських автобусів за межі міста, жителі Пустомитівського, Жовківського та Городоцького районів. Через це вони змушені користуватися ще й міськими маршрутками.

Люди вимагають повернути доїзд автобусів приміського сполучення до колишніх кінцевих точок не пізніше 1 листопада 2016 року. Нинішня акція є попереджувальною. Обурені мешканці трьох районів Львівської області передали меру Андрію Садовому петицію, в якій наголошують, що перенесення кінцевих зупинок серйозно вдарило по їхніх кишенях, майже вдвічі збільшило витрати часу на те, щоб дістатися переповненим міським транспортом на роботу чи навчання.  Вони розцінюють «транспортну реформу» мерії як боротьбу за фінансові потоки з повним ігноруванням інтересів і мешканців передмість, і львів’ян, які змушені користуватись переповненими міськими автобусами. 

Як повідомив учасник акції, депутат Жовківської районної ради від «УКРОПу» Ігор Муравський, люди вимагають створити тимчасову робочу групу за участю представників керівництва Львова та області, голів районів, прилеглих до міста, та представників громад. У петиції Андрію Садовому пояснюють, що перенесення кінцевих зупинок вдарило по їхніх кишенях.

Депутат зазначив: «Робоча група має розробити з 28 по 30 жовтня кроки для врегулювання ситуації, щоб з 1 листопада зупинки приміського транспорту було відновлено. У разі незгоди з вимогами людей, вони залишають за собою право на акції мирного протесту в межах чинного законодавства».

Депутат Ігор Муравський додав, що мешканці районів готові перекривати дороги. Про це повідомили сьогодні, 27 жовтня, в інформаційній агенції УНІАН.

Як інформував «ЩЛ», мешканці п’яти районів хочуть приїжджати до Львова на приміський залізничний вокзал, а в міськраді запевняють, що не переносили кінцеві зупинки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів