Міноборони США передало Держприкордонслужбі України техніку на $21 мільйон

13:20 28 квітня 2017 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники отримали 569 комплектів засобів військового радіозв’язку.

Міністерство оборони США передало українським прикордонникам техніку на $21 мільйон. Держприкордонслужба отримала її сьогодні, 28 квітня, під час урочистої церемонії, в якій взяли участь Президент Петро Порошенко, посол США Марі Йованович і голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко.

Вони вручили українським прикордонникам 569 комплектів засобів військового радіозв’язку виробництва компанії «Harris» різних типів на суму 21 мільйон доларів США, наданих рамках спільного з Урядом США проекту Міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможностей Державної прикордонної служби України». Всього було вручено 

Радіостанції, серед яких стаціонарні, автомобільні, ранцеві та портативні, будуть встановлені на кораблях (катерах) морської охорони, постах технічного спостереження, розміщені у підрозділах охорони державного кордону в зоні АТО та надані мобільним підрозділам. Крім того, вони надаватимуться особовому складу прикордонних нарядів за мінімальною необхідністю.

Ці радіостанції дозволять організувати захищений телефонний радіозв'язок, як між підрозділами Держприкордонслужби, так і взаємодії із Збройними силами України та Національною гвардією, канали передачі даних для обміну оперативною інформацією між органами та підрозділами ДПСУ у «Тактичному чаті» та роботу системи радіозв'язку ДПСУ в умовах застосування противником засобів радіоелектронної боротьби. Виступаючи перед прикордонниками, Президент України Петро Порошенко подякував охоронцям кордону за службу та вручив правоохоронцям та членам їх сімей – учасникам АТО і учасникам першої хвилі «Нового обличчя кордону» ключі від 54 однокімнатних та 12 двокімнатних квартир у нещодавно збудованому триповерховому будинку в м. Борисполі.

Про це повідомили сьогодні, 28 квітня, в Держприкордонслужба, де також опублікували фоторепортж з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів