Маленьких львів’ян ознайомили з роботою кінологів, вибухотехніків, криміналістів та інспекторів ДАІ

12:12 6 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Дітям також розповіли, що при виявленні підозрілих пакетів, сумок, тощо не потрібно до них підходити і дивитись, що всередині, а покликати дорослих, щоб ті викликали міліцію.

Співробітники підрозділів Львівського обласного управління МВС познайомили 4 липня під час заходу «Місто професій» дітей із роботою експертів, криміналістів, вибухотехніків, інспекторів ДАІ та кінологів. Метою цього проекту є профорієнтаційна робота з дітьми, щоб надати можливість кожній дитині спробувати себе в усіх представлених професіях та зрозуміти їхню суспільну важливість.

Молодший інспектор кінологічного центру Львівського обласного управління МВС, прапорщик міліції Микола Писко, розповів: «Щоб діти були більш обізнаними в таких професіях як кінологічна служба, ми розповіли їм про наших помічників - про службових собак, які несуть з нами нелегку службу. Адже вони шукають наркотичні засоби, вибухівку, розшукують зниклих людей та злочинців, як у дощ так і в спеку». 

Крім того, діти цікавились у кінолога, як дресирувати собак у домашніх умовах. Своєю чергою, експерти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру показали дітям вибухотехнічну лабораторію та як працювати з обладнанням, яке в ній знаходиться.

Головний експерт-вибухотехнік відділу вибухотехнічних і пожежо-технічних досліджень Іван Ільків розповів: «Малюкам було дуже цікаво спостерігати за тим, як працює робот та на скільки зручний костюм вибухотехніка. Також ми розповіли дітям, що при виявленні підозрілих пакетів, сумок, тощо, не потрібно до них підходити і дивитись, що всередині. У такому випадку потрібно покликати дорослих, щоб вони викликали міліцію».

Про це повідомили сьогодні, 6 липня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів