Майор Юлія з 80-ї львівської аеромобільної бригади вірить, що розповість своєму сину про перемогу

23:42 6 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

На сайті Міністерства оборони розповіли в п’ятницю про берегинь українського війська на передовій.

На сайті Міністерства оборони розповіли сьогодні, 6 березня, в публікації «Берегині українського війська на передовій»:

«Не лише сильним, мужнім та безстрашним чоловікам до вподоби щодня вдягати однострій. У цей складний для нашої держави час все більшає охочих «слабкої» статі, які прагнуть захищати свою Вітчизну. І не лише прагнуть, а й служать!

У зоні АТО напередодні жіночого свята вдалося зустріти кількох військових представниць прекрасної статі. Цікаво було дізнатися чому і як вони опинилися на справжній війні, яке ставлення до них з боку чоловіків тощо.

Нагода випала в розташуванні одного з підрозділів 80 окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, де служать три чарівні жінки: майор Юлія Т., старший лейтенант медичної служби Анна М. та старший солдат Юлія М. Окраса підрозділу – так представив цих дівчат тимчасовий виконувач обов’язків заступника командира бригади по роботі з особовим складом. І з ним погоджується увесь колектив, до якого належать ці красиві, тендітні жінки.

– Від присутності жінок у колективі – лише позитив. Вона й посміхнеться, й пожартує, і, коли треба, поставить на місце, – розповідає офіцер. – Дівчата – молодці, бездоганно виконують свої посадові обов’язки. Дай їм автомат, і можуть відстрілятися краще від того солдата, для якого стрільба – це основна робота.

Офіцер переконаний, що кожен боєць, незалежно від статі, має бути універсальним: вміти стріляти з автомата, гранатомета, поставити джгут або зробити укол.

– І наші дівчата все це вміють, – із гордістю додає він, – а про їхню працьовитість годі й говорити: дадуть фору навіть деякім чоловікам.

Солдат Юлія, за її словами, сама «напросилася» у зону бойових дій, і жодного разу про це не пожалкувала. Тут, в зоні АТО, вона наполегливо доводить, що служити – зовсім не важко, попри бойові умови та ненормованість службового навантаження.

– Просто в нас дуже гарний колектив, – переконує вона, – а це – головне. На цій війні ми всі робимо одну спільну справу – боремося з ворогами нашої держави. Тож в усьому допомагаємо одне одному, дбаємо про честь кожного військовослужбовця та всього колективу. А коли ми всі разом – жоден ворог не вистоїть!

Зберегти здоров’я кожного солдата, за будь-яку ціну врятувати життя пораненому в бою – таке життєве призначення старшого лейтенанта медичної служби Анни.

– Мені ще не довелося побувати у справжньому бою. Але я до цього готова і психологічно, і професійно. Адже життя кожної людини – це безцінний дар, унікальний і неповторний. Треба його берегти, – ділиться думками Анна. – Те, що нині тут, на сході, російські найманці вбивають та калічать українських воїнів, які захищають свій народ, вважаю кривавим злочином проти усього людства. І всі свої знання та вміння я готова застосувати для порятунку наших героїв.

Варто зазначити, що тут, у смузі бойових дій, відсутнє поняття робочого часу, у вихідні й свята всі, у тому числі й жінки, цілодобово й без вихідних знаходяться на службі й виконують свої обов’язки. Але дівчата впевнені, що попри бойові умови без привітань зі святом їх не залишать. Будуть і поздоровлення, і квіти, і згадки про рідних та близьких.

– Я теж готова будь-якої миті взяти до рук зброю та поруч із бійцями підрозділу вступити в бій із нашими ворогами, – розповідає майор Юлія. – Щороку ми всім підрозділом проходимо відповідну бойову підготовку. Втім, вже майже рік як ми не тренуємося, а воюємо. Участь у бойових діях на сході України – це справжнє випробування на міцність та відданість Батьківщині.

– А вдома на мене чекають мама, син та чоловік..., – додає вона після невеличкої паузи. –Сину дев’ять рочків, і йому не кажуть, що мама на війні. Щоб не злякався... Він думає, що я на полігоні, й дуже сумує без мами. Я теж сумую. Але я вірю, що все скоро закінчиться, я повернуся додому й розповім синові про перемогу!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів