Львову відмовили в новому звалищі у двох районах (відео)

20:12 15 червня 2016 р.

Львів'яни вже навіть приносити сміття до оселі свого міського голови Андрія Садового

Львів'яни вже навіть приносити сміття до оселі свого міського голови Андрія Садового
Фото: зі сторінки Дмитра Солов'я в інтернет-мережі «Facebook»

Розвантажити наше місто не хочуть на Миколаївщині та Яворівщині.

Проблема утилізації твердих побутових відходів на Львівщині загострюється. Передусім це стосується обласного центру. Про це повідомили сьогодні, 15 червня, кореспонденту агенції Укрінформ у прес-службі Львіського обласного управління ДСНС, де зазначивши:

«Ідея розмістити полігон у селі Добряни в Миколаївському району викликала спротив місцевих мешканців. Вони висловлюють готовність до цілодобового чергування на під`їздах до виробленого кар`єру, де планувалось розмістити звалище і сміттєпереробне підприємство. Якщо і це не допоможе, селяни мають намір іти з протестом до столиці».

У прес-службі Львіського обласного управління ДСНС також уточнили, що відмовили Львову у прийомі відходів і в Яворівському районі. Зокрема, активісти з села Чолгинь перестріли на дорозі вантажівку зі сміттям та не впустили її на Новояворівський полігон твердих побутових відходів.

Своєю чергою, президія Яворівської райради ухвалила рішення про ситуацію, пов’язану із вивезенням та складуванням твердих побутових відходів на території району, в якому висловлює свою незгоду із намірами певних посадових осіб таємно та неконтрольовано вивозити сміття зі Львова на територію інших районів області.  Такі дії, на думку членів президії, можуть призвести до аналогічної екологічної катастрофи, значного забруднення навколишнього природного середовища в районі та нанесуть відчутну шкоду здоров’ю його жителів.

Про це повідомили сьогодні, 15 червня, в агенції Укрінформ. Як інформував «ЩЛ», на Львівщині протестують проти перенесення сміттєзвалища.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів