Львів’янин зареєстрував на сайті Президента України петицію стосовно сміття

11:20 9 червня 2017 р.

У соціальній мережі просять не пошкодувати дві хвилини часу й підписати петицію – потрібні 25000 голосів.

Сьогодні, 9 червня, на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook» повідомили: «Прошу не пошкодувати дві хвилини часу і підписати петицію – потрібні 25000 голосів».

Петицію зареєстрував на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України Ігор Янковський, який зазначив у ній: «На сьогоднішній день стоїть глобальна проблема з вивезенням сміття у Львові, послуги надаються неналежним чином: невивезене сміття лежить на проїжджій частині вулиць, а поруч дитячі майданчики, якими діти не можуть скористатися через сморід і ризик інфікуватися хворобами, які переносять щурі. З підвищенням температури повітря ці ризики збільшуються».

«Мешканці Львова наражаються на небезпеку. На деяких вулицях сміття не вивозиться понад два місяці!! Якщо вчасно не вивозити відходи, не проводити дезінфекційні заходи в місцях їх збору, тимчасового зберігання та утилізації, це може спричинити розповсюдження багатьох інфекційних хвороб, зокрема кишкових інфекцій (гастроентероколіти, дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф та інші) та низки особливо небезпечних інфекцій (лептоспіроз, холера, чума)», – повідомив також Ігор Янковський.

«Відбувається порушення законів, зокрема: закон України «Про захист прав споживачів», «Про житлово-комунальні послуги», закону України «про благоустрій населених пунктів» якість надання послуг, що свідчить про те, що органи місцевого самоврядування не справляються зі своїми обов’язками. Меморандум, підписаний 21 квітня між Львівською міськрадою та головами малих міст Львівщини не виконується. Прошу вжити заходів для недопущення екологічної катастрофи у Львові і всій Україні!», – зазначив також Ігор Янковський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів