Львів’яни розпочали експеримент зі зменшення кількості сміття

13:15 24 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

У же близько трьох сотень львів'ян використовують речі, які мали б потрапити у смітник

У Львові розпочали експеримент зі зменшення кількості сміття Еко-активісти створили проект мінімізації відходів, аби зменшити кількість сміття, яке подекуди не вивозять тижнями.

Одне з завдань експерименту – повторне використання речей, які мали б потрапити у смітник. Замість поліетиленових пакетів для покупок використовують полотняні торби. А ще окремо сортують відходи. У проекті беруть участь вже близько трьох сотень львів'ян.

Учасниця екперементу розповіла: «Маємо з собою торбинки, які не потребують використання одноразових кульочків». 

Подружжя Назар та Христина Дольні за покупками у супермаркет вже місяць приходять з еко-сумкою, яка складається з кількох міні-торбинок. Крупи насипають у багаторазові пластикові контейнери.

Подружжя зізнається, спершу продавці у супермаркетах сприймали їх за диваків, проте з часом ставлення змінилося. Учасники проекту хочуть цілком відмовитися від використання поліетиленових пакетів.

Одне з завдань експерименту - повторне використання речей, які мали б потрапити у смітник. Замість поліетиленових пакетів для покупок використовують полотняні торби, а ще окремо сортують відходи. У проекті беруть участь вже близько трьох сотень львів'ян.

Назар переконаний: «Усі ми знаємо, що в нас вдома є пакет з пакетами і поступово треба від цього відходити».

Христина Коростіль до експерименту теж поставилася відповідально. Пластикову зубну щітку замінила бамбуковою, а щоб не купувати пасту в тюбику, робить її власноруч з натуральних речовин.

Дівчина називає найбільшим своїм успіхом в експерименті – роздільне сортування сміття. Пластик, папір та органіку Христина складає в різні кошики. Згодом органіка потрапляє у ящик для компостування надворі. Десятки кав'ярень Львова теж доєдналися до експерименту.

У кав'ярні запевнили: «Ми повністю відмовилися від цукру в стікерах, придумали деревяні цукернички. Замість пластикових трубочок, знайшли паперові трубочки». 

Організатори експерименту кажуть, що він назрівав давно: у місті досі вчасно не вивозять сміття. Тож бодай так, кожен з учасників проекту зробить свій внесок в вирішення сміттєвої проблеми у Львові.

Про це повідомили сьогодні, 24 травня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Подробиці – в її відеосюжеті:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів