Львів’яни передали батальйону «Донбас» п’ять оборонних конструкцій – габіонів (відео)

16:20 1 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський / iPress.ua

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, підприємство ТзОВ «Пліт» розробило сучасний блокпост – збірно-розбірну металеву конструкцію, обшиту геотекстилем.


Відео: Львівська міська рада

У прес-службі міської ради повідомили «Щоденному Львову», що наше місто передало бійцям батальйону спеціального призначення «Донбас» Національної гвардії України габіони, які розробило львівське підприємство. В повідомленні ттакод конкретизували:

«Батальйон отримає п'ять габіонів. Сьогодні мер міста повідомив про це командиру групи ОБСП «Донбас» при Національній гвардії України, зазначивши:

«У батальйоні «Донбас» є багато львів’ян. Взагалі, це батальйон, який показує приклад для всіх українців. Тому для нас важливо, щоби перемога була з найменшою кількістю втрат.

Нам треба давати захист для наших хлопців, тому у Львові виготовляють габіони. Це на замовлення міста наші підприємці виготовили цю продукцію. 

Я сьогодні маю честь від громади міста Львова п'ять таких габіонів передати для батальйону «Донбас», щоби хлопці були захищені і могли з честю виконувати свій обов’язок. Ці габіони випробовували на Яворівському полігоні.

Собівартість одного такого габіону – 24 тис. грн. Цих 5 габіонів, які ми сьогодні передаємо, вже фактично завтра-післязавтра будуть на Сході України»ю

Своєю чергою, командир групи інформаційної війни батальйону «Донбас» Павло Кишкар повідомив:

«Батальйон «Донбас» дякує за такий подарунок. Ми були і залишаємося локомотивом добровольчого руху.

Навіть у співпраці з містом Лева ми – передовики, ми – перші, хто буде застосовувати на фронті габіони. Тому велика подяка і підприємцям, і місту за те, що допомагають безпосередньо батальйонові».

Ці габіони розробило львівське підприємство ТзОВ «Пліт». Це сучасний блокпост (збірно-розбірна конструкція, обшита геотекстилем). Блокпости вже пройшли випробування на Яворівському полігоні». 

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив також: «Люди, яких відправляють на передову, мають бути максимально захищені. Нам потрібна перемога з найменшою кількістю людських втрат, бо життя є безцінне. Ці блокпости ми готові повністю забезпечувати батальйонам, які вирушають зі Львова у зону АТО. Ми знайдемо фінансування і можливості. Якщо це дасть можливість врятувати життя, то ціна не має значення. Виробник може робити їх в достатній кількості. Це стандарт НАТО, тільки в них це коштує в рази дорожче, ніж те, що ми зробили нашими силами на нашому підприємстві».

У прес-службі міської ради повідомили також:

«Львівське підприємство ТзОВ «Пліт» розробило сучасний блокпост – збірно-розбірну металеву конструкцію, обшиту геотекстилем. Конструкцію необхідно наповнити піском. 

Конструкція є мобільною довготривалою вогневою точкою, яку при необхідності можна використовувати в якості блокпосту. Споруда має достатній ступінь захисту для убезпечення військових від усіх видів стрілецької зброї. Вона складається з опалубки та бійниць для ведення вогню, а також перекриття, яке захищає від вогню та осколків зверху.

Споруда проста у розгортанні: на монтаж одного укріплення йде близько 2 год. Одна мобільна вогнева точка розрахована на трьох бійців і дає змогу тримати кругову оборону.

При необхідності укріплення може бути демонтоване та перенесене в інше місце. Аналоги цієї конструкції використовувалися країнами НАТО під час бойових дій на Близькому Сході.

Собівартість конструкції складає близько 20 тис грн. Місто за бюджетні та за благодійні кошти планує закуповувати такі блокпости для: 80-ої аеромобільної бригади, 3-ого батальйону, батальйону «Львів» і Національної гвардії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів