Львів’яни отримуватимуть воду за графіком

15:05 18 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На час ремонту Стрийського водогону частина Львова отримуватиме воду за графіком

Про це повідомили в понеділок, 18 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли, що на головному магістральному водогоні «Стрий-Львів», діаметром 1200 мм, в районі села Верчани сталася наймасштабніша за останні роки аварійна ситуація. У зв'язку з проведенням аварійно-відновлювальних робіт, «Львівводоканал» попереджає про зменшення об'єму подачі води до міста та погодинне водопостачання.

Головний інженер «Львівводоканал» Анатолій Шимоняк пояснив: «Вийшла з ладу чавунна засува на головному магістральному водогоні 1978 року побудови. Це перша така масштабна аварія за останні 10 років. Зазвичай на цьому напрямку ми проблем досі не мали. Ремонтні роботи надзвичайно складні, нам доведеться зупинити водозабір у м. Стрий та спустошити понад 20 км трубопроводу, змонтувати нову засуву, промити і знову наповнити водою увесь об’єм водогону».

Анатолій Шимоняк також попередив: «На час зупинки водозабору будемо подавати воду по графіку з водозбірників. До аварійних робіт залучені дев’ять одиниць спецтехніки та кілька ремонтних бригад. Запевняємо мешканців міста, що докладемо максимум зусиль, щоб виконати роботи максимально швидко і відновити водопостачання у повному обсязі»

Відтак, 19 листопада, з 9.00 до 18-ї години 20 листопада водопостачання здійснюватиметься з пониженим тиском та за скороченим графіком – зі 7.00 до 09.00 зранку та з 19.00 до 21-ї години 19 листопада, а також зі 7.00 до 9.00 зранку 20 листопада в центральну частину міста і прилеглі до неї житлові мікрорайони Шевченківського району, в житловий масив Броньова, в частину житлового масиву «Сихів» (проспект Червоної Калини й вулиці Довженка, Чукаріна, Хуторівка й прилеглі до них), в житловий мікрорайон «Новий Львів», в частину Залізничного району (вулиці Городоцька, Чернівецька, Залізнична й Братів Міхновських.

Відновити стабільне водопостачання у повному обсязі заплановано з 18-ї години 20 листопада. Тому «Львівводоканал» просить створити необхідний запас води.

Як інформував «Щоденний Львів», ситуація в Новому Роздолі – критична.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів