Львів’яни між аеропортом, стадіоном і Шевченківський гаєм вибирають для шлюбу останній

12:36 26 липня 2017 р.

Фото до новини

За рік, відколи є можливість взяти шлюб за добу, тільки у Львівській області одружилося 1200 пар. З них розлучилося лише шість.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 26 липня, під час прес-конференція на тему: «Підсумки роботи головного територіального управління юстиції у Львівській області за І півріччя 2017 року», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

За його словами, в Україні такою можливістю скористалося 12 тисяч пар. І за ці півроку, що минули, у Львові та області за добу одружилося 726 пар.

- У нас є три локації, де можна так одружитися. Це – в Шевченківському гаю, на «Арені-Львів» та в аеропорту. Найбільше охочих одружитися в Шевченківському гаю, - каже він.

Начальник головного територіального управління юстиції у Львівські області зізнався, що сумнівався, чи захочуть пари одружуватися у аеропорту. Проте на практиці таких пар виявилося дуже багато.

- Такий шлюб коштує 2,5 тисячі гривень. Половину з цих коштів йде на рахунок організаторів, половина – до органів юстиції, - пояснює він.

Він повідомив, що й раніше пари одружувалися за добу. Проте за таку послугу платили нелегально до кишені різних працівникам.

Тепер все офіційно та легально. Гроші, які отримує юстиція з цього проекту, йдуть на преміювання працівників та на ремонти РАЦСів.

- Зараз у нас запланований ремонт міського відділу реєстрації актів цивільного стану, - розповідає Ярослав Жукровський.
Також за ці півроку понад три тисячі новонароджених діток отримали свідоцтва про народження ще в пологовому будинку. Також батьки скористалися можливістю там же, у пологовому, подати документи для реєстрації місця проживання дитини.

- Це означає, що більшість матерів не йдуть до органів юстиції, щоби зареєструвати дитину, - каже він.

У Львівській області лібералізували можливість для молодих мам – подати документи на матеріальну допомогу із народженням дитини.

- Проте цим скористалися лише 50 матерів у районних пологових будинках, - констатує начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів